ΤΡΟΠΑΡΙΑ ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑ

ΤΡΟΠΑΡΙΑ ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑ

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου *
Είναι γνωστή η άρνηση – ουσιαστικά – της πανδημίας του κορωνοϊού και της μη συμμόρφωσης με οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο, από διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, συχνά ετερόκλητες, αλλά πάντως συγκλίνουσες στην εκδοχή ότι «η νέα τάξη πραγμάτων» έχει εφεύρει τον κορονοϊό για να μας φυλακίσει και να μας καταστήσει υποχείρια των ισχυρών της γης. Οι ίδιοι είναι και εναντίον των εμβολίων, τα οποία σαφώς έχουν στόχο να μας περάσουν το «τσιπάκι» της χειραγώγησης! 
Στους «αρνητές» και «αμφισβητίες» συμπεριλαμβάνεται σημαντική μερίδα θρησκευομένων, που δεν λέει να χωνέψει τα μέτρα και τα εμβόλια. Εφευρίσκονται, μάλιστα, και ευφάνταστοι τρόποι παρακίνησης των «πιστών» να μην κάνουν τα εμβόλια, όπως η υμνογραφία! 
Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο …αντιεμβολιαστικά τροπάρια που συνέθεσε κάποιος Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης, αναφερόμενος ως πρώην ροκάς! 
Στα τροπάρια αυτά οι «πιστοί» προτρέπονται να μην εμβολιαστούν με το «δεινόν και δόλιον εμβόλιον», το οποίο έχει προετοιμαστεί ειδικά για την «ζημία» ψυχής και σώματος και έχει παρασκευασθεί υπό ανόμων εταιρειών από υλικό εκτρώσεων. 
Η σχετική παραϋμνογραφία συνεχίζεται από τον εν λόγω «υμνογράφο» Ιωάννη Τσιλιμιγκάκη, με τροπάρια υπέρ υγείας του ασθενούντος από κορωνοϊό και διασωληνωμένου μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος και στην μητρόπολη του το αντιεμβολιαστικό κίνημα καλά κρατεί! Άλλωσετ και ο ίδιος αρνήθηκε αρχικά να νοσηλευτεί. 
Είναι χαρακτηριστικό ένα κείμενο του ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αιτωλοακαρνανίας Αρχιμ. Παύλου Ντανά, στο οποίο αναφέρεται ρητά, μεταξύ άλλων: “Δεν θα εμβολιαστούμε. Γιατί όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι λουσμένα στα αίματα αθώων εμβρύων, Γιατί καταστρατηγείται το θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας, Γιατί δεν απαρνούμαστε τον Παντοδύναμο Θεό και δεν φοβόμαστε έναν κορονοϊό, Γιατί με αυτόν τον τρόπο ετοιμάζεται η Παγκόσμια Δικτατορία του Αντιχρίστου”. 
Μέσα σε αυτό το κλίμα έρχονται και τα τροπάρια «Υπέρ Υγείας Κοσμά Αρχιερέως». Τα παραθέτουμε στη συνέχεια. 
Μεγαλυνάριο  :    “Σώτερ από κλίνης οδυνηράς, έγειρον εν τάχει, ιεράρχην σου τον Κοσμάν, τον της Αιτωλίας, και της Ακαρνανίας, νοσούντα αρχιθύτην, όνπερ θεράπευσον”.  (Ἦχος β´. Οἶκος τοῦ Ἐφραθᾶ). 
Μνήσθητι Ιησού, Κοσμά αρχιερέως, και δος αυτώ υγείαν, ίνα σε μεγαλύνη, Χριστέ απειροδύναμε.
Ήχος δ´. Ο εξ υψίστου κληθείς. 
Υπέρ υγείας Κοσμά αρχιερέως, Χριστόν ικετεύσωμεν πάντες ορθόδοξοι, Ακαρνανίας εφόρου τε, και Αιτωλίας, ότι εν κλίνη τανύν κατάκειται, νόσου και εκδέχεται την ρώσιν άνωθεν, και την ταχείαν ενίσχυσιν, και θεραπείαν· και γαρ των νόσων ψυχής και σώματος, Χριστός ο μόνος ιατρός εστιν, ο δυνάμενος τάχος ιάσασθαι, του αυτού αρχιθύτου, αρρωστίαν την του σώματος. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι για κανέναν άλλο αρχιερέα ή κληρικό που νόσησε από κορωνοϊό και νοσηλεύτηκε δεν συνετέθησαν τροπάρια υπέρ υγείας, παρά μόνον για τον Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά.
*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους/ ΠΗΓΗ : panagiotisandriopoulos.blogspot
ΦΩΤΟ: Ι.Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Share this post