Τρομοκρατική επίθεση Ισραηλινών εποίκων εναντίον επίσημης αντιπροσωπείας της Ε.Ε.

Τρομοκρατική επίθεση Ισραηλινών εποίκων εναντίον επίσημης αντιπροσωπείας της Ε.Ε.

Άλλη μια είδηση δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη, για την τρομοκρατική επίθεση Ισραηλινών εποίκων εναντίον επίσημης αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέφτηκε το παλαιστινιακό χωριό Wadi al- Siq, μια κοινότητα στη Δυτική Όχθη που γίνεται επανελειμμένα στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων από τους παράνομους έποικους.

Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο αναφέρει:

“Σύμφωνα με δημοσιογράφους που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες στοχοποιήθηκαν με όπλο από Ισραηλινό έποικο κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην περιοχή. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, αν μια Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία παρενοχλήθηκε τόσο απροκάλυπτα με βίαιο τρόπο από μια ομάδα τρομοκρατών εποίκων, τι συμβαίνει καθημερινά στους γηγενείς Παλαιστίνιους στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη;

Θα σας απαντήσουμε εμείς! Η ιστορία επαναλαμβάνεται καθημερινά σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη! Οι παράνομοι έποικοι, υπό την καθοδήγηση του Itamar Ben Gvir, καίνε ολόκληρα χωριά, όπως την Huwara, εκφοβίζουν τους ντόπιους κατοίκους, λεηλατούν και κλέβουν τα σπίτια τους, όπως στο Sheikh Jarrah, τρομοκρατούν τα ζώα των κτηνοτρόφων και μολύνουν το πόσιμο νερό σε αγροτικές περιοχές, όπως το Masafer Yatta, πυρπολούν αγροτικές καλλιέργιες και καταστρέφουν δεξαμενές με νερό, όπως στην Al-Auja. Αυτά είναι μόνο κάποια ενδεικτικά παραδείγματα της τρομοκρατίας και του εξευτελισμού που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι στην ίδια τους τη χώρα από παράνομους Ισραηλινούς εποίκους που προστατεύονται από την κυβέρνηση του κράτους κατοχής του Ισραήλ.

Η ανάγκη αντιμετώπισης της βίας και προστασίας των Παλαιστινίων είναι ζωτικής σημασίας. Η ισραηλινή κυβέρνηση κατοχής είναι πλήρως και άμεσα υπεύθυνη για όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αντιμετωπίζουν ακόμα και οι επισκέπτες των κατεχόμενων εδαφών, αλλά κυρίως οι ντόπιοι πολίτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης. Όλα αυτά ενώ είναι φανερά υποκινούμενα από τον ακρο-δεξιό υπουργό εθνικής ασφαλείας Itamar Ben Gvir και τον υπουργού οικονομικών, Bezalel Smotrich, της κυβέρνησης απαρτχάιντ του Ισραήλ, δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετωπίζονταν αν συνέβαιναν σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Γιατί όμως; Άραγε ο λαός μας αξίζει λιγότερο από έναν λαό που τυχαία τοποθετήθηκε γεωγραφικά στην Ευρώπη;

Εάν οι επίσημες επισκέψεις, όσο υποκριτικές κι αν είναι, πρόκειται να συνεχιστούν και μετά από τέτοιου είδους συμβάντα, οι διπλωμάτες θα πρέπει τουλάχιστον να είναι ειλικρινείς και να παραδεχτούν ότι επισκέπτονται τοποθεσίες όπου οι ανθρωπιστικές αξίες δε θα λειτουργήσουν.

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βαραίνει όλους εσάς, Ευρωπαίους ή μη, διπλωμάτες ή απλούς πολίτες, που επιδεικτικά επιλέγετε τη σιωπή και μένετε άπραγοι, γεγονός που οδηγεί το χαϊδεμένο παιδί της Δύσης, το κράτος κατοχής του Ισραήλ, στην ασυδοσία. Χωρίς λογοδοσία και χωρίς προσκόλληση στους νόμους του Διεθνούς Δικαίου τα καθημερινά εγκλήματα πολέμου που διαπράττει στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη δεν πρόκειται να σταματήσουν. Δεν είμαστε ίσες πλευρές σε μια σύγκρουση, είμαστε ένας κατεχόμενος λαός που αναζητά την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την αυτοδιάθεσή του από μια κατοχική δύναμη”. 

Share this post