Τρία κρούσματα από επαναπατρισθέντες

Τρία κρούσματα από επαναπατρισθέντες

Ανησυχία Ακιντζί για πτήσεις με Τουρκία

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενο εργαστήριο, ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η εργαστηριακή εξέταση 58 επιπλέων δειγμάτων που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, από τα οποία εντοπίστηκαν τρία κρούσματα του ιού SARS-CoV-2. Σημειώνεται πως έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα για τις στενές επαφές των ατόμων.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός εργαστηριακών διαγνώσεων που διεκπεραιώθηκαν σήμερα είναι 1,252.

Ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 983.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ , ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, κάλεσε εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας να εκφράσουν τις απόψεις, σημειώνοντας ότι οι επιστήμονες στην   Τουρκία θεωρούν την αύξηση των περιστατικών κορονοϊού στη χώρα ανησυχητική και διερωτήθηκε «οι επιστήμονές μας δεν ανησυχούν για την 1η του Ιούλη;».

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Τ/κ ηγέτης αναφέρει σε σχέση με τις πτήσεις από Τουρκία από 1η Ιουλίου, ότι «διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία είναι σημαντικό και υποχρεωτικό οι επαγγελματίες υγείας να εκφέρουν τις απόψεις τους δημόσια και δυνατά και αναμένουμε αυτές να καθοδηγούν την πολιτική». Οι συγκοινωνίες και η επικοινωνία με την Τουρκία είναι αναμφίβολα ζωτικής σημασίας, τόνισε. Ωστόσο, «έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε την υγεία του λαού μας πάνω απ’ όλα», δήλωσε.

Share this post