Τουρκική πρόβα για απόβαση στα ελληνικά νησιά

Τουρκική πρόβα για απόβαση στα ελληνικά νησιά

“Ο κορονοϊός δεν έχει επηρεάσει την μαχητική μας ικανότητα”, λέει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας

 

Η Άγκυρα δείχνει και πάλι να “τρίζει τα δόντια της” κατά της Ελλάδος . Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «Το τουρκικό Ναυτικό πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές αποβατικές ασκήσεις στις 27 και 28 Απριλίου» απέναντι από τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου τονίζοντας πως «ο κορονοϊός δεν έχει επηρεάσει σε τίποτα την μαχητική μας ικανότητα».
Στις ασκήσεις μετείχαν Τούρκοι Πεζοναύτες και ειδικές δυνάμεις με χαρακτηριστικό στοιχείο τον αιφνιδιασμό: Συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη νύχτα και η «επίθεση» εξαπολύθηκε λίγες ώρες μετά με τα νέα αποβατικά σκάφη του τουρκικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι δεν ανακοινώθηκε η ακριβής περιοχή της άσκησης, αν και οι αποβατικές ασκήσεις διεξάγονται στον κόλπο της Σμύρνης, (άλλωστε η Ταξιαρχία Πεζοναυτών εδρεύει στην Φώκαια).

Για «παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Λέσβου, από την ελληνική Ακτοφυλακή», μιλάνε τα τουρκικά ΜΜΕ. 

«Η ελληνική ακτοφυλακή συνεχίζοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάγκασαν 48 πρόσφυγες να επιστρέψουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα», μεταδίδεται , εννοώντας ότι για να μην «παραβιάζονται» τα «ανθρώπινα δικαιώματα» θα πρέπει να καταργηθούν τα σύνορα, σύμφωνα με την τουρκική… άποψη.

ΣΗΜ: Οι φωτογραφίες είναι από την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak

 

Share this post