Τουλάχιστον 45 νεκροί στο ποδοπάτημα στο Όρος Μερόν του Ισραήλ

Τουλάχιστον 45 νεκροί στο ποδοπάτημα στο Όρος Μερόν του Ισραήλ

Το γιγαντιαίο ποδοπάτημα στη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 45 άνθρωποι, ανέφεραν κέντρο άμεσης βοήθειας και πηγές προσκείμενες σε νοσοκομείο στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Συλλυπητήρια ΠτΔ για την τραγωδία στο όρος Μερόν στο Ισραήλ

Συλλυπητήρια Κυρ. Μητσοτάκη για την τραγωδία σε θρησκευτική τελετή στο Όρος Μερόν, στο Ισραήλ

Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ για την τραγωδία στο Όρος Μερόν, στο Ισραήλ

«Καταμετρήσαμε 38 νεκρούς επιτόπου, όμως έχουμε κι άλλους (τραυματίες που κατέληξαν) σε νοσοκομείο», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας Magen David Adom (MDA, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού). Από την πλευρά του το νοσοκομείο Ζιβ, ένα από αυτά στα οποία διακομίστηκαν δεκάδες από τα 100 και πλέον θύματα, ανέφερε πως καταμετρά έξι νεκρούς, κατά συνέπεια το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία ανέρχεται σε τουλάχιστον 45.

 

ΕΕ: Συλλυπητήρια για το δυστύχημα σε θρησκευτική τελετή στο Όρος Μερόν, στο Ισραήλ

Η ΕΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της για το δυστύχημα σε θρησκευτική τελετή στο Όρος Μερόν, στο βόρειο Ισραήλ όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από εκατό.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο αναφέρει:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της σε οικογένειες και φίλους των θυμάτων και στον λαό του Ισραήλ και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

************************************

Συλλυπητήρια από Αναστασιάδη- Χριστοδουλίδη

Συλλυπητήρια εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χρστοδουλίδης στον λαό του Ισραήλ για την τραγωδία, που σημειώθηκε στο όρος Μερόν.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με το λαό του Ισραήλ και τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά την τραγωδία στο Όρος Μερόν», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o Πρόεδρος.

Σε μήνυμά του στο Twitter, o κ. Χριστοδουλίδης έγραψε ότι «οι σκέψεις μας πάνε στους Ισραηλίτες μετά το καταστροφικό ποδοπάτημα» στη θρησκευτική γιορτή στο όρος Μερόν, που είχε ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια ζωών.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε, σε επικοινωνία του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάπι Ασκενάζι, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για γρήγορη ανάρρωση όσων τραυματίστηκαν.

https://twitter.com/YaelRaviaZadok/status/1388105766675132416?s=20

Share this post