Τον Σίμο Ιωάννου επέλεξε το ΑΚΕΛ για Αμμόχωστο

Τον Σίμο Ιωάννου επέλεξε το ΑΚΕΛ για Αμμόχωστο

Ο ιατρός Σίμος Ιωάννου είναι ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ για τη Δημαρχία Αμμοχώστου.
Η απόφαση λήφθηκε από την Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ, ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση, στη βάση εισήγησης του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.
Ο αντιδήμαρχος Αμμοχώστου και εκτελών προσωρινά χρέη δημάρχου, Χρύσανθος Ζαννέττος δήλωσε στο ΡΙΚ πως «ο κύριος Ιωάννου μπορεί να είναι άξιος μπροστάρης και να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο που θα κληθεί να αναλάβει μετά τις εξελίξεις στο θέμα των Βαρωσίων».
Ο Σίμος Ιωάννου διετέλεσε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδήμαρχος Αμμοχώστου.
Στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το 2016, ο Σίμος Ιωάννου ήταν ανθυποψήφιος του αποθανόντος δημάρχου Αλέξη Γαλανού, από τον οποίο είχε χάσει με διαφορά 23 ψήφων.
Η υποψηφιότητα του γιατρού Σίμου Ιωάννου έχει και την στήριξη του ΔΗΚΟ, τα συλλογικά όργανα του οποίου έχουν ήδη λάβει τις αποφάσεις τους για τη Δημαρχία της Αμμοχώστου.
Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε τη στήριξη της υποψηφιότητας του πρέσβη Παύλου Αναστασιάδη, το όνομα του οποίου περιλαμβανόταν στον κατάλογο των προτεινόμενων προσώπων εκ μέρους του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ.
Μετά την απόφαση και του ΑΚΕΛ, ενδεχομένως και ο ΔΗΣΥ να αναθεωρήσει τη θέση του, με στόχο τη συναίνεση σε υποψήφιο κοινής αποδοχής, όπως δήλωσε στο ΡΙΚ πηγή από το κυβερνών κόμμα.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» Κύπρου το ΑΚΕΛ, μετά την οπισθοχώρηση Τράγκολα, είχε προτείνει δύο ονόματα για τη δημαρχία Αμμοχώστου. Το ένα ήταν αυτό του Σίμου Ιωάννου και το δεύτερο του πρώην διπλωμάτη Παύλου Αναστασιάδη. Ο ΔΗΣΥ με τη σειρά του είχε προτείνει τους Κυριάκο Κούσιο και τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Κάρουλλα. Πρόσωπα τα οποία δεν έγιναν αποδεχτά από το ΔΗΚΟ, το οποίο στήριξε, όπως και το 2016, την υποψηφιότητα του κ. Ιωάννου.


Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο ΔΗΣΥ ζήτησε από το ΑΚΕΛ διορία μερικών ημερών, ώστε να περάσει από τα συλλογικά όργανα την υποψηφιότητα του κ. Ιωάννου και να προχωρήσουν τα κόμματα με κοινό υποψήφιο. Άλλωστε μπροστά στην υποψηφιότητα Παύλου Αναστασιάδη συναγερμικά στελέχη έθεταν ότι πρόκειται για «άγνωστο πρόσωπο που ενδεχομένως να μην καταφέρει να συσπειρώσει τους Βαρωσιώτες».
Το πώς ο ΔΗΣΥ τελικώς κατέληξε στην υποψηφιότητα Αναστασιάδη είναι ένα ζήτημα ανοικτό, με κομματικές πηγές να επισημαίνουν πως αποτελούσε επιλογή των Αμμοχωστιανών και δη εκείνων από την ελεύθερη Αμμόχωστο κατά τη συνεδρία του πολιτικού γραφείου.
Η εξέλιξη αυτή πάντως, φαίνεται πως δεν ακυρώνει τους σχεδιασμούς ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ, οι οποίοι προχωρούν με την υποψηφιότητα Σίμου Ιωάννου, όπως άλλωστε είχαν προσυμφωνήσει. Το επικύρωσαν και μετά την ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ για στήριξη του Παύλου Αναστασιάδη. Στο ΑΚΕΛ πάντως, δεδομένης και της καλής σχέσης που έχουν με τον πρώην διπλωμάτη εκτιμούν πως ο ίδιος θα αποσύρει το ενδιαφέρον του. Κίνηση που ενδεχομένως να αναγκάσει το κόμμα να επανεξετάσει τη θέση του. Υπενθυμίζεται πως η Αλληλεγγύη είχε προτείνει την υποψηφιότητα του Λοϊζου Αυξεντίου ενώ υπάρχει και η «ανεξάρτητη» υποψηφιότητα του Ανδρέα Λόρδου.

 

Share this post