Τον Οκτώβριο οι ανασκαφές στο αρχαίο λιμάνι Κιτίου.

Τον Οκτώβριο οι ανασκαφές στο αρχαίο λιμάνι Κιτίου.

Τον προσεχή Οκτώβριο υπολογίζεται να συνεχίσουν οι ανασκαφές της Γαλλικής Αρχαιολογικής Αποστολής Κιτίου στο αρχαίο λιμάνι Κιτίου.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε στον Δήμο Λάρνακας το Τμήμα αρχαιοτήτων, με τη διευκρίνηση ότι το διαχρονικό αυτό αίτημα της πόλης θα πάρει σάρκα και οστά, εφόσον οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Αρχαιοτήτων σε απαντητική επιστολή του, πληροφόρησε ενημέρωσε το Δήμο Λάρνακας, ότι μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησης των γηπέδων του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας από τον χώρο του αρχαίου λιμανιού, ενημέρωσε άμεσα την Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή Κιτίου, σχετικά με τη δυνατότητα διενέργεια ανασκαφών στο χώρο του αρχαίου λιμανιού.

Προστίθεται ότι «η Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή Κιτίου, αιτήθηκε άδεια ανασκαφής για τον ερχόμενο Οκτώβριο και αναμένεται ότι αυτή θα ολοκληρωθεί σε μια ανασκαφική περίοδο εντός του 2021».

«Με την ολοκλήρωση των ανασκαφών στο χώρο, αναμένεται ότι θα αρχίσει να εφαρμόζεται το διαχειριστικό σχέδιο για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος για να είναι ασφαλής και φιλικός στο κοινό θα πρέπει να έχει καθορισμένες διαδρομές για πεζούς και ΑΜΕΑ, σήμανση για την κυκλοφορία των επισκεπτών και πληροφοριακές πινακίδες».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «η μετακίνηση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας προωθήθηκε μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας της ανάδειξης και της ολοκλήρωσης των ανασκαφών του αρχαίου λιμανιού και της δημιουργίας του Αρχαιολογικού Πάρκου, με  βάση τη μελέτη που εκπονήθηκε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Γαλλικής Πρεσβείας και το Δήμο Λάρνακας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share this post