Τον Ανδρέα Μαυρογιάννη προέκρινε κατά πλειοψηφία η Κ. Ε. του ΑΚΕΛ

Τον Ανδρέα Μαυρογιάννη προέκρινε κατά πλειοψηφία η Κ. Ε. του ΑΚΕΛ

Η τελική απόφαση από Παγκύπριο Συνέδριο στις 5 Ιουνίου

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, ενέκρινε τελικά με πλειοψηφία την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου για κάθοδο στις προεδρικές εκλογές του 2023 με υποψήφιο τον πρώην πρέσβη και διαπραγματευτή ,  Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου έγραψε στο fb

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώρος

“Μια νέα εποχή ξεκινά. Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ προτείνει Αντρέα Μαυρογιάννη για να γυρίσει ο τόπος σελίδα”.

 Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφέρει:

“Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, μετά από μια δημοκρατική, γόνιμη και διεξοδική συζήτηση, επιβεβαίωσε ότι αμετάθετος στρατηγικός στόχος για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023 είναι η αλλαγή. Αλλαγή με κοινωνικά χαρακτηριστικά και προοδευτικό πρόσημο. Αλλαγή για να βάλουμε τέλος στα αδιέξοδα της διακυβέρνησης του Συναγερμού.

Καθολική θέση της Κ.Ε. ήταν και είναι η επιλογή μιας ανεξάρτητης προσωπικότητας, εγνωσμένης εντιμότητας και ικανής να απευθυνθεί στις πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν την αλλαγή και ευρύτερα στην κοινωνία της Κύπρου. Η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος έχει καταλήξει να εισηγηθεί προς τα μέλη και τους φίλους του ΑΚΕΛ την υποψηφιότητα του Αντρέα Μαυρογιάννη. Κατά τη μυστική ψηφοφορία όπου ψήφισαν 98 μέλη της Κ.Ε. η υποψηφιότητα Αντρέα Μαυρογιάννη έλαβε το 60%.  

ΑΚΕΛ: Μαυρογιάννη αποφάσισε η ΚΕ - Η ανάρτηση Στεφάνου

Ο Αντρέας Μαυρογιάννης διαθέτει ένα πλούσιο πολιτικό βιογραφικό και διεθνή εμπειρία. Συνεργάστηκε με σειρά Προέδρων υπηρετώντας την πατρίδα ως διπλωμάτης και διαπραγματευτής. Είναι βαθύτατος γνώστης του Κυπριακού και αδιασάλευτα προσηλωμένος στην ανάγκη λύσης σύντομα στο Κυπριακό, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Διαθέτει επίσης μια αξιόλογη διοικητική εμπειρία με χαρακτηριστική απόδειξη την επιτυχημένη παρουσία του στη θέση του Υφυπουργού της κυβέρνησης Χριστόφια για την πραγματοποίηση της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Τις επόμενες εβδομάδες χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΑΚΕΛ θα κληθούν να τοποθετηθούν για τις Προεδρικές Εκλογές και την πρόταση αυτή. Η Κεντρική Επιτροπή θα αξιολογήσει εκ νέου το αποτέλεσμα του διαλόγου και το Παγκύπριο Συνέδριο στις 5 Ιουνίου θα λάβει την απόφαση”.

Share this post