Το Υπουργείο Παιδείας ξέγραψε την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Το Υπουργείο Παιδείας ξέγραψε την εορτή των Τριών Ιεραρχών

O υπουργός Παιδείας , Πολιτισμού , Αθλητισμού και Νεολαίας,  Πρόδρομος Προδρόμου, όχι μόνο απουσίασε, αλλά δεν καταδέχτηκε καν να στείλει εκπρόσωπο του σήμερα  στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών , τον οποίο συνδιοργάνωσαν  η Ιερά Αρχιεπισκοπή και η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου. Ο επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης , Νικόλας Γιασουμής, μας δήλωσε ότι παρέστη με την προσωπική του ιδιότητα.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το Υπουργείο Παιδείας έδωσε οδηγίες στα σχολεία να μην γίνουν οι καθιερωμένοι ενδοσχολικοί εορτασμοί για την «Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων». Αυτό εξηγεί και το γεγονός της απουσίας αντιπροσωπείας μαθητών του Παγκυπρίου Γυμνασίου. “Είχαν σταλεί προσκλήσεις σε όλους, περιλαμβανομένων και των Πανεπιστημίων” , μας ανέφεραν από την Αρχιεπισκοπή.

Στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα , στην Λευκωσία , της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου για τους Ιδρυτές ,  Ευεργέτες, Σχολικούς  Εφόρους, Υπουργούς Παιδείας, Εκπαιδευτικούς  και Σχολικούς Υπαλλήλους  των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων της   προέστη ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Μόνος επίσημος ήταν  ο πρέσβης της Ελλάδος , Ιωάννης Παπαμελετίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών και της «Ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων» μίλησε , κατά τη Θεία Λειτουργία, ο Καθηγητής Βιβλικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου κ. Αθανάσιος Παπαρνάκης.

Ο Καθηγητής ανέπτυξε το θέμα: «Αγία Γραφή και φωτισμός του ανθρώπου κατά τους Τρεις Ιεράρχες».

Share this post