Το Υπουργείο Εξωτερικών Ουκρανίας καλεί την τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις προκλήσεις της Ρωσίας

Το Υπουργείο Εξωτερικών Ουκρανίας καλεί την τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις προκλήσεις της Ρωσίας

Οι ισχυρισμοί ότι η ουκρανική κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει μια επιθετική επιχείρηση στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη των περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ “έχουν πάρει διαζύγιο  από την πραγματικότητα”, τονίζεται σε δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας , με την οποία απαντά σε κατηγορίες της Μόσχας κατά του Κιέβου. 

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης είναι το ακόλουθο:

“Σε σχέση με τη ρωσική πλευρά που κατηγορεί την Ουκρανία ότι φέρεται να προετοίμασε ένοπλη επίθεση στο Ντονμπάς, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας δηλώνει τα εξής.

Οι Ουκρανοί υπήκοοι διαμένουν και στις δύο πλευρές της γραμμής επαφής. ” Η ειρήνη, η ασφάλεια και η ευημερία τους αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την Ουκρανία.

Οι ισχυρισμοί ότι η ουκρανική κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει μια επιθετική επιχείρηση στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη των περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ έχουν πάρει διαζύγιο  από την πραγματικότητα.

Η Ουκρανία επίσης δεν διεξάγει ούτε σχεδιάζει πράξεις δολιοφθοράς στο Ντονμπάς.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις προσπάθειες της Ρωσίας να επιδεινώσει την ήδη τεταμένη κατάσταση ασφάλειας. Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην πολιτικο-διπλωματική διευθέτηση και, μαζί με τους εταίρους μας, μεγιστοποιούμε τις προσπάθειες για τη μείωση της έντασης και τη διατήρηση της κατάστασης σύμφωνα με τον διπλωματικό διάλογο.

Αντίθετα, παρατηρούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να ξεδιπλώνει την εκστρατεία της για τη διάδοση μαζικής παραπληροφόρησης, αυξάνοντας τους βομβαρδισμούς ουκρανικών θέσεων και μη στρατιωτικών υποδομών, χρησιμοποιώντας τα όπλα που απαγορεύονται από τις συμφωνίες του Μινσκ και κλιμακώνοντας την κατάσταση ασφάλειας.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα, τα ξένα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν αμέσως τις προκλήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των διοικήσεων κατοχής της στο Ντονμπάς που υπονομεύουν τη διαδικασία πολιτικο-διπλωματικής διευθέτησης.

Η απουσία κατάλληλης αντίδρασης ή ουδέτερης στάσης θα εξυπηρετήσει μόνο περαιτέρω κλιμάκωση”.

https://twitter.com/MFA_Ukraine/status/1494759875271802883?s=20&t=ZFbSoM2rZfj2lVkceB9BxQ

Share this post