Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας κατηγορεί την Ελλάδα για εξοπλισμούς

Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας κατηγορεί την Ελλάδα για εξοπλισμούς

Η πολιτική εξοπλισμού της Ελλάδας θα βλάψει τον εαυτό της και την ΕΕ, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυριζόμενο ότι η Ελλάδα απειλεί την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι «οι μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας για τη θαλάσσια δικαιοδοσία και τον εναέριο χώρο είναι ενάντια με το διεθνές δίκαιο». «Είναι ένα όνειρο απατηλό ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι αμφισβητούνται και από τη διεθνή κοινότητα, δημιουργώντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ», προσθέτει.

«Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της τδβκ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «αντί συνεργασίας, η πολιτική εξοπλισμού της Ελλάδας, η απομόνωση και η αποξένωση της Τουρκίας είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει τον εαυτό της και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

Share this post