Το βίντεο από τη συναυλία στους Δελφούς του Θ. Κουρεντζή, με την «Εβδόμη Συμφωνία» του  Μπετόβεν στα Τηλεοπτικά Βραβεία Βενετίας

Το βίντεο από τη συναυλία στους Δελφούς του Θ. Κουρεντζή, με την «Εβδόμη Συμφωνία» του  Μπετόβεν στα Τηλεοπτικά Βραβεία Βενετίας

Απέσπασε υποψηφιότητα στα Venice TV Award-VTVA που απονέμονται μετά τη λήξη του κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Το βίντεο της συναυλίας-μυσταγωγίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την «Εβδόμη Συμφωνία» του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, την οποία ερμήνευσαν στις 6 Ιουνίου στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών η musicAeterna και ο Θεόδωρος Κουρεντζής, σε χορογραφία της Sasha Waltz, στο πλαίσιο του μουσικού μαραθωνίου «Ημέρα Beethoven», ήταν υποψήφιο στην κατηγορία «Παραστατικές τέχνες» των διεθνών Τηλεοπτικών Βραβείων Βενετίας.

Τα Venice TV Award-VTVA απονέμονται κάθε Σεπτέμβριο στην ιταλική πόλη, δύο εβδομάδες μετά τη λήξη του κινηματογραφικού φεστιβάλ της.

ΦΩΤΟ: Αντρέας Σιμόπουλος

Η συναυλία, που αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση από τεχνικής και τεχνολογικής άποψης για όλους τους συμμετέχοντες, μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική γερμανική τηλεόραση ZDF και τον γαλλογερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Arte σε σκηνοθεσία Tilo Krause, με παραγωγούς και εκτελεστικούς παραγωγούς τη Unitel, κορυφαίο διεθνή διανομέα τηλεοπτικών παραγωγών κλασικής μουσικής, και το Μέγαρο Μουσικής.

Όπως αναφέρει το Μέγαρο Μουσικής, η συναυλία είχε «την πιο εντυπωσιακή τηλεοπτική ανταπόκριση από όλες τις άλλες συμφωνίες που μεταδόθηκαν την ίδια μέρα από 9 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις, κερδίζοντας την πρώτη θέση στα ποσοστά τηλεθέασης.

Επίσης, σημείωσε τεράστια επιτυχία και διαδικτυακά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό: είχε 30.000 μοναδικά views μέσω του site του ΜΜΑ (αύξηση επισκεψιμότητας: 300%), την παρακολούθησαν τηλεοπτικά 351.00 θεατές στη Γερμανία και 485.000 στη Γαλλία (αύξηση τηλεθέασης ARTE: 50%), ενώ τα views ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Share this post