Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε αθώο τον δημοσιογράφο Αλικάκο στην δίκη για το Άγιο Φως

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε αθώο τον δημοσιογράφο Αλικάκο στην δίκη για το Άγιο Φως

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ότι το επίμαχο βίντεο στο οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Ισίδωρος επίτροπος του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων εμφανίζεται να καλύπτει τον τρόπο αφής του Αγίου Φωτός κατά την τελετή του Μ.Σαββάτου είναι αληθές. Τα δύο καντήλια ανάβουν μέσα στον Τάφο από το χέρι του εκάστοτε Σκευοφύλακα.

Ο δικηγόρος τους Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος προέβη στην εξής δήλωση στο avgi.gr:

«Η σημερινή αθωωτική απόφαση επιβεβαιώνει την αξία της ερευνητικής και τεκμηριωτικής δημοσιογραφίας, η οποία ασκείται εντός του νομίμου πλαισίου σαν αυτοτελής αξία στο πλαίσιο μιας λειτουργούσας δημοκρατίας. Το δικαστήριο εφήρμοσε το νόμο κατά τρόπο υποδειγματικό και θα έλεγα ότι εξέθεσε τους εγκαλούντες για μία προφανώς αβάσιμη έγκληση, η οποία ωστόσο, προξένησε τον διασυρμό και την ταλαιπωρία του κατηγορημένου επί πέντε ολόκληρα έτη δυστυχώς.

Όπως αναφέρει και ο Δημήτρης Αλικάκος επί πέντε χρόνια δεν παραποίησε καμία δήλωση, δεν μόνταρε, δεν συκοφάντησε κανέναν, δεν έβλαψε, δεν είπε ψέματα, τήρησε στο ακέραιο τη δημοσιογραφική δεοντολογία και προσπάθησε να αποδείξει το προφανές και το αυτονόητο.

Ο δημοσιογράφος αφιέρωσε την νίκη στη μνήμη του ιερέα πατέρα του, που έζησε να δει την προσπάθεια διασυρμού του, και πικράθηκε, αλλά δεν ζει για να δει τη χαρά του παιδιού του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημοσιογράφου:

“Μάρτιος του 2019 (δημοσίευση της έρευνάς μου «Λύτρωση -Περί του Αγίου Φωτός»)
Πέντε χρόνια να προσπαθώ να αποδείξω το προφανές και το αυτονόητο.
Πέντε χρόνια να επαναλαμβάνω (συγγνώμη αν κούρασα) ότι δεν παραποίησα καμία δήλωση, δεν μόνταρα, δεν συκοφάντησα κανέναν, δεν έβλαψα, δεν είπα ψέματα, τήρησα στο ακέραιο τη δημοσιογραφική δεοντολογία.
Πέντε χρόνια να εισπράττω μίσος.
Πέντε χρόνια να εισπράττω στήριξη και συμπάθεια.
Πέντε χρόνια να πέφτω και να σηκώνομαι.
Πέντε χρόνια να περιμένω να ακούσω μια λέξη. Μόνο μία:
«ΑΘΩΟΣ» (ομόφωνα -από όλες τις κατηγορίες)
Αφιερώνω τη νίκη στη μνήμη του ιερέα πατέρα μου. Που έζησε να δει την προσπάθεια διασυρμού μου, και πικράθηκε. Αλλά δεν ζει για να δει τη χαρά του παιδιού του.
Να χαρεί με τη χαρά του”.

Πηγή: avgi.gr

Share this post