Το προσκλητήριο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Το προσκλητήριο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Το προσκλητήριο που θα σταλεί σε περίπου 2.000 επισήμους για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου και της «βασίλισσας» Καμίλα στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, έδωσε στη δημοσιότητα το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το προσκλητήριο συνοδεύεται από ένα νέο επίσημο φωτογραφικό πορτρέτο του βασιλικού ζεύγους, ωστόσο αυτό με το οποίο κυρίως ασχολείται ο βρετανικός Τύπος είναι πως για πρώτη φορά το Παλάτι αποκαλεί την Καμίλα όχι «βασιλική σύζυγο», αλλά «βασίλισσα», όπως αναγράφεται.

Με τον τροπο αυτό το Παλάτι προϊδεάζει για το πώς θα αποκαλείται η Καμίλα μετά από τη στέψη στη στο πλευρό του Καρόλου.

Την προσεχή Κυριακή το ζευγάρι θα γιορτάσει 18 χρόνια γάμου, με την Καμίλα να έχει μεταμορφωθεί στη συνείδηση των περισσότερων Βρετανών από το «τρίτο άτομο» στο γάμο του Καρόλου με την Νταϊάνα σε ένα σημαντικό μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε, στην τελετή θα συμμετάσχουν οκτώ παιδιά ηλικίας από εννέα ως 13 ετών ως συνοδοί επί τιμή του ζεύγους. Πρόκειται για συγγενείς ή παιδιά φίλων του βασιλιά και της βασίλισσας. Το όνομα που ξεχωρίζει είναι σαφώς αυτό του μελλοντικού μονάρχη, δεύτερου στη σειρά διαδοχής, πρίγκιπα Γεωργίου, πρωτότοκου παιδιού του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ.

Οι προσκλήσεις θα τυπωθούν σε ανακυκλωμένο χαρτί και θα είναι διακοσμημένες με τα σχέδια λουλουδιών και άγριων ζώων σε έντονα χρώματα, σε σχέδιο του εικαστικού καλλιτέχνη Άντριου Τζέιμισον. Η έμπνευση προήλθε από τον Πράσινο Άνδρα, μία παγανιστική φιγούρα στη βρετανική λαϊκή παράδοση που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση.

Πηγή: skai.gr

Share this post