Το προσεχές 3μηνο πιθανότητες για το εμβόλιο AstraZeneca

Το προσεχές 3μηνο πιθανότητες για το εμβόλιο AstraZeneca

Η μαζική διάθεση εμβολίων κατά του κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι πραγματικότητα μέσα σε τρεις μήνες, γράφουν οι Times  του Λονδίνου.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται πάνω στο εμβόλιο της εταιρείας  AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ελπίζουν ότι οι Ευρωπαϊκές αρμόδιες αρχές να εγκρίνουν το εμβόλιο “πριν την αρχή του επόμενου χρόνου”. Η εφημερίδα επικαλείται “αξιωματούχους Υγείας” οι οποίοι δηλώνουν ότι “όλοι οι ενήλικες θα μπορέσουν να λάβουν μια δόση του εμβολίου μέσα σε ένα εξάμηνο”.

Την περασμένη  εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ιατρική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι άρχισε την πρώτη επόπτευση του εμβολίου της  AstraZeneca .

“Αυτό σημαίνει ότι η επιτροπή άρχισε να επεξεργάζεται την πρώτη δέσμη δεδομένων για το εμβόλιο, δεδομένα που προέρχονται από εργαστηριακές έρευνες [όχι κλινικά δεδομένα], ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία.

Εάν εγκριθεί, το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα “είναι το πιο προχωρημένο από όλα όσα υποστηρίζονται από την Βρετανία”, αναφέρουν οι Times.

O κοροναϊός έχει σκοτώσει πάνω από 42.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και πάνω από ένα εκατομμύριο σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Πανεπιτήμιο John Hopkins.

Share this post