Το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού της ActionAid

Το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού της ActionAid

Πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και η σκέψη πρέπει να στρέφεται κυρίως στα παιδιά , που ζουν μέασα σε απάνθρωπες συνθήκες φτώχειας , βασανιστηρίων  και κάθε είδους εκμετάλλευσης  . Παιδιά , που τα ματάκια τους βλέπουν πολέμους. Παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες,όπως πρόσφυγας έγινε το νεογέννητο βρέφος της Βηθλεέμ για να σωθεί από την μανία του Ηρώδη. Οι μέρες των Χριστουγέννων παρακινούν στην αναφορά στο έργο της  ανεξάρτητης, διεθνούς  οργάνωσης ActionAid.

Γίνε Ανάδοχος της ActionAid με 0,82€/ημέρα.
Μέσα από το πρόγραμμα της Αναδοχής, χτίζεις μια μοναδική σχέση με ένα παιδί που ζει σε μία πολύ φτωχή περιοχή της Αφρικής, της Ασίας ή της Λατινικής Αμερικής. Βοηθάς το παιδί, την οικογένειά του, όπως και όλη την κοινότητα να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. 

Η ActionAid είναι μια ανεξάρτητη, διεθνής οργάνωση που δραστηριοποιείται σε 46 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από την ίδρυσή της το 1972, δουλεύει για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια κι αδικία, όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και θα αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ως ενεργοί πολίτες του κόσμου.

Κύπρος: ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της Αναδοχής

Event Cyprus 2 (1)

Κάθε φορά που συναντούμε τους Κύπριους υποστηρικτές μας, αντικρίζουμε ανθρώπους με χαρά, ενθουσιασμό και ανοιχτή καρδιά, οι οποίοι μας παρακινούν να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά το έργο μας. Αυτή τη φορά, αφορμή της συνάντησής μας ήταν η γιορτή της Αναδοχής, μια γιορτή αφιερωμένη στους υποστηρικτές μας.

Η ομάδα της ActionAid, συμπεριλαμβανομένου του Ηλία Γαληνού, Προέδρου, και του Γεράσιμου Κουβαρά, Γενικού Διευθυντή, καλωσόρισε στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία στις 19 Μαΐου περισσότερους από 200 φίλους της οργάνωσης, μικρούς και μεγάλους, καινούριους, αλλά και παλιούς γνώριμους. Οι συγκινητικές ομιλίες της Αναστασίας Συμεού, του Ανδρέα Σταύρου και της Έλενας Σωτηριάδου μάς ενέπνευσαν και μας ταξίδεψαν στον κόσμο της Αναδοχής μέσα από τα δικά τους βιώματα και σκέψεις, με τον αυθορμητισμό και την αλήθεια που τους διαπνέει. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε πώς η Αναδοχή φέρνει την αλλαγή στη ζωή των ανθρώπων που στηρίζουμε μέσα από τα μοναδικά πλάνα της ταινίας με αληθινούς ήρωες, «Ένας Κόσμος», του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Στη γιορτή, βέβαια, είχαμε κοντά μας και τους καθημερινούς πρωταγωνιστές, τους Αναδόχους μας, που με τη συστηματική και μακροχρόνια στήριξή τους συμβάλλουν στο να γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος.

IMG_0072 (1)

Παράλληλα, οι υποστηρικτές μας είχαν την ευκαιρία να γράψουν τι σημαίνει γι’ αυτούς «Ένας Κόσμος» και να κρεμάσουν την ευχή τους στο Δέντρο των Ευχών συνδιαμορφώνοντας έτσι τον κόσμο που οραματιζόμαστε. Οι λέξεις «Αγάπη», «Αλλαγή», «Χαμόγελα», «Ίσα δικαιώματα» και «Ελπίδα» συνθέτουν τη βάση για «Έναν κόσμο χωρίς φτώχεια και αδικία», «έναν κόσμο με ανθρωπιά», «έναν κόσμο γεμάτο αγάπη και ενσυναίσθηση», όπως ευχήθηκαν οι υποστηρικτές μας. Πολλοί συμφώνησαν ότι «Όλοι μαζί μπορούμε» γιατί «Η δύναμη είναι στο χέρι μας». Μας προέτρεψαν «Να μεγαλώσει η οικογένεια της ActionAid» και «Όλοι οι άνθρωποι να εκτιμούν τι έχουν και να προσφέρουν».

Μια γιορτή γεμάτη συναισθήματα και αναμνήσεις. Οι Ανάδοχοι της ActionAid αποτελούν έναν πολύ σημαντικό κρίκο της αλυσίδας προσφοράς που προσπαθούμε να αναπτύξουμε και να ενισχύσουμε. Δεσμευόμαστε να τους ξανασυναντήσουμε σύντομα!

                                                                      Κύπριοι Ανάδοχοι Παιδιού σε ταξίδια αλληλεγγύης της ActionAid

Η Έκθεση της ActionAid-Hell… by ARISTEIDIS VIKETOS

                                                                                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο

https://www.actionaid.gr/

Share this post