Το παραδέχτηκε ο Πάπας: «Ακόμη και οι καλόγριες βλέπουν πορνό»

Το παραδέχτηκε ο Πάπας: «Ακόμη και οι καλόγριες βλέπουν πορνό»

Ακόμη και μοναχές και ιερείς παρακολουθούν διαδικτυακή πορνογραφία, παραδέχτηκε ο πάπας Φραγκίσκος, σε ομιλία του προς τον καθολικό κλήρο, κατά τη διάρκεια συνέλευσης ιερέων στη Ρώμη. Η ενασχόληση με το πορνό είναι ένας κίνδυνος για την ψυχή και ένας τρόπος να υποκύψουμε στην κακή επιρροή του διαβόλου, προειδοποίησε. «Είναι ένα ελάττωμα που έχουν πολλοί άνθρωποι, πολλοί λαϊκοί, αλλά ακόμη και ιερείς και μοναχές. Ο διάβολος μπαίνει από εκεί», είπε στη συγκέντρωση στο Βατικανό, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Και δεν μιλώ μόνο για την εγκληματική πορνογραφία, που περιλαμβάνει την κακοποίηση παιδιών, όπου βλέπετε να συμβαίνει, δυστυχώς, συχνά. Αυτό είναι έτσι κι αλλιώς μια κατάντια. Μιλάω για τη “συνηθισμένη” πορνογραφία. Αγαπητοί μου αδερφοί και αδερφές, να είστε προσεκτικοί», παρότρυνε τον κλήρο. Ένας άνθρωπος που έχει «καθαρή καρδιά» δεν πρέπει να παρακολουθεί πορνό, τόνισε ξανά και ξανά ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. «Αν μπορείτε να το βγάλετε από το τηλέφωνό σας, τότε βγάλτε το, έτσι δεν θα έχετε τον πειρασμό στα χέρια σας», συνέχισε, αναφερόμενος προφανώς στις εφαρμογές και τους ιστοτόπους με σχετικό περιεχόμενο. 

«Λυπάμαι, αν πέφτω χαμηλά μιλώντας για τέτοια πράγματα και με τόσες λεπτομέρειες σχετικά με την πορνογραφία, αλλά είναι πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που περιλαμβάνει ιερείς, ιεροδιδασκάλους, μοναχές, όλες τις αγιασμένες ψυχές. Έχετε καταλάβει; Αν ναι, καλώς», είπε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αργεντινός ποντίφικας αναφέρεται σε αυτό το θέμα. Τον Ιούνιο είχε χαρακτηρίσει το πορνό «απειλή για τη δημόσια υγεία και την οικογένεια», μας θυμίζει δημοσίευμα της Telegraph. «Εδώ μιλάμε για μάστιγα, η οποία τώρα εξαπλώνεται παντού μέσω του Διαδικτύου», είχε πει τότε. «Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να οριστεί ως βαριά επίθεση στην αξιοπρέπεια ανδρών και γυναικών. Δεν πρόκειται μόνο για την προστασία των παιδιών, αλλά όλου του κόσμου, αφού απειλεί τη δημόσια υγεία».

Το 2020, το Βατικανό είχε χρειαστεί να ξεκινήσει έρευνα μετά από ένα like που «έκανε» ο επίσημος λογαριασμός του πάπα στο Instagram στη φωτογραφία ενός μοντέλου από τη Βραζιλία που φορούσε μπικίνι και πόζαρε με μια στολή μαθήτριας. Οι αξιωματούχοι του Βατικανού ζήτησαν να μάθουν πώς συνέβη αυτό το ντροπιαστικό γεγονός, εικάζοντας ότι μπορεί κάποιος από την ομάδα που χειρίζεται τα social media της Αγίας Εδρας να πάτησε κατά λάθος το κουμπί «μου αρέσει» ενώ περιηγείτο στις φωτογραφίες του μοντέλου. Αξιωματούχος του Βατικανού είπε στην Telegraph εκείνη την εποχή ότι η Αγία Εδρα είχε ζητήσει από το Instagram «μια λεπτομερή εξήγηση» για το περιστατικό.

Πηγή: Protagon.gr

Share this post