Το μοναδικό φαινόμενο συνάντησης Δία – Κρόνου ,που ονομάζεται και “Αστέρι της Βηθλεέμ”

Το μοναδικό φαινόμενο συνάντησης Δία – Κρόνου ,που ονομάζεται και “Αστέρι της Βηθλεέμ”

Κατά την αποψινή «συνάντηση» των δύο γιγάντιων αέριων πλανητών, Δία -Κρόνου , οι δύο έφτασαν τόσο κοντά ο ένας στον άλλον που φαίνονταν σαν ένα. Η συνάντηση του πλανήτη Δία και Κρόνου όπως την κατέγραψε  το Drone της ομάδας Cyprus From Air στην Λεμεσό. Οι δύο πλανήτες βρέθηκαν  τόσο κοντά ο ένας στον άλλο που φαίνονταν  σχεδόν σαν ένα ουράνιο σώμα.

Κάτω η  φωτογραφία σε μεγένθυση. Λέγεται ότι το φαινόμενο αυτό ονομάζεται και Αστέρι της Βηθλεέμ… ίσως να είναι αυτό που οδήγησε τους μάγους στην φάτνη του Χριστού.

 

Όπως ανέφερε  στο AlphaNews.Live o Πρόεδρος Αστρονομικής Εταιρείας Κύπρου, Χρύσανθος Φάκας, υπάρχουν αρκετά συχνά Σύνοδοι, αλλά Δίας και Κρόνος θα ξανασυναντηθούν ξανά σε 60 χρόνια, το 2080. 

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι σε παρόμοιες Συνόδους οι δύο πλανήτες διαχωρίζονται περισσότερο από μια μοίρα, σήμερα όμως η απόσταση αυτή ήταν διακριτά μικρότερη, περίπου μόνο με το ένα δέκατο της μοίρας.

Η βραβευμένη  φωτορεπόρτερ, Κάτια Χριστοδούλου, προσπαθώντας να παρατηρήσει  και να τραβήξει ωτογραφία το «Αστέρι της Βηθλεέμ», την μεγάλη σύνοδο των γιγάντιων πλανητών Δία και Κρόνου, ο ουρανός, της χάρισε αυτή την απίστευτη εικόνα!! Δείτε και το βίντεο της

https://www.facebook.com/katerina.christodoulou.568/videos/2281047378731646/

Share this post