Το μνημόσυνο του μακαριστού Ηγουμένου της Ι.Μ. Αποστόλου Βαρνάβα, Αρχιμ. Γαβριήλ, και προεκλογικά φυλλάδια του Ταμασού Ησαΐα

Το μνημόσυνο του μακαριστού Ηγουμένου της Ι.Μ. Αποστόλου Βαρνάβα, Αρχιμ. Γαβριήλ, και προεκλογικά φυλλάδια του Ταμασού Ησαΐα

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Μητροπολίτης Ταμασού, σε ομιλία του, εξήρε  την προσωπικότητα και το έργο του μακαριστού Γέροντος  Γαβριήλ, του οποίου, όπως είπε, ήταν πνευματικό παιδί από τα χρόνια της εφηβείας του. 

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ταμασού τέλεσε τρισάγιο στο κελί του Γέροντα Γαβριήλ. 

Ο Γέροντας Γαβριήλ, κατά κόσμο Γεώργιος Σιόκκουρος, κατήγετο από την κατεχόμενη Λύση. Πολύ κοντά στην Εκκλησία, από μικρή ηλικία, τα βήματα του τον οδηγούν στο μοναχισμό, και στο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα (27 Μαΐου 1964). Πριν την Τουρκική εισβολή του 1974, πήγε  στο Άγιο Όρος, όπου έμαθε αγιογραφία. Επέστρεψε  στην Κύπρο μετά την εισβολή και φιλοξενήθηκε στην Ιερά Μονή Κύκκου, υπηρετώντας το ιερό εξομολογητήριο.

Στις 10 Ιουνίου 2007, στον Εσπερινό της εορτής του Ιδρυτή και Προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου Αποστόλου Βαρνάβα, ενθρονίστηκε ηγούμενος και πνευματικός καθοδηγητής της κατεχόμενης Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα. Εκοιμήθη το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λευκωσία. Η ταφή του έγινε στην Κεντρική Μονή , στον  Κύκκο.

Σημειώνεται ότι στην είσοσδο του Ναού του Αγίου Προκοπίου υπήρχε τραπεζάκι με φυλλάδια για την προβολή  του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα ως υποψηφίου για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

 

Share this post