Το μέλλον των Παλιστινίων – Βιντεοσκοπημένη η διαδικτυακή συζήτηση από το Καφενείο της Πέμπτης

Το μέλλον των Παλιστινίων – Βιντεοσκοπημένη η διαδικτυακή συζήτηση από το Καφενείο της Πέμπτης

Έγγραφο του AARDi κατά του Απαρτχάιντ και των Φυλετικών Διακρίσεων του Ισραήλ

Μια διδικτυακή συζήτηση πρώτυπο οργάνωσε χθες βράδυ το Καφενείο της Πέμπτης , με αφορμή την πρόσφατη  επίθεση του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινών στην Γάζα και την Ιερουσαλήμ. Εισηγητές ήταν οι Παλαιστίνοι ΚΑΡΙΜ ΧΙΛΑΛ,  ΣΑΛΑΧ ΜΟΥΣΑ και Χρίστος Ελχατάπ, οι οποίοι μίλησαν για το διαχρονικό δράμα του Παλαιστινιακού λαού , για το οποίο , εκτός της απάνθρωπης πολιτικής και των σχεδίοων του Ισραήλ για εξόντωση των Παλιστινίων ,  είχαν το θάρρος και μίλησαν ανοιχτά για τα καταστροφηκά λάθη της Χαμάς , τις έριδες μεταξύ των διαφόρων παλαιστινιακών οργανώσεων, αλλά και για την στάση του προέδρου , Μαχμούτ Αμπάς , για τον οποίο συμφώνησαν ότι παίζει το παιγνίδι του Ισραήλ και των ΗΠΑ σε βάρος του λαού του. 

 Ο “Σιδηρούς Θόλος” , με τον οποίο το Ισραήλ επιφέρει ανελέητα και καταστροφικά χτυπήματα στους Παλαιστινίους

 

Για την Χαμάς είπαν  δεν μπορεί να υπερισχύσει των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και δεν έχει καμία πρόθεση να προσπαθήσει. Ολόκληρη η στρατηγική της Χαμάς έγκειται στο να επιτεθεί σε κέντρα με ισραηλινό πληθυσμό χρησιμοποιώντας ρουκέτες, drones-καμικάζι και σήραγγες, με σκοπό να προκαλέσει αντεπιθέσεις των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων που θα σκοτώσουν δικούς της πολίτες. .Χρησιμοποιώντας ανθρώπινες ασπίδες ως βασικό στοιχείο κάθε επιχείρησης, η Χαμάς είναι ο πρώτος «στρατός» στην ιστορία που χρησιμοποιεί τις ζωές του άμαχου πληθυσμού της ως όπλα πολέμου.

“Ο ρουκέτες της Χαμάς εναντίον μη στρατιωτικών στόχων είναι τρομοκρατία, και δεν αλλάζει τίποτα, επειδή οι περισσότεροι νεκροί είναι και πάλι Παλαιστίνιοι. Κανένας άλλος δεν βλάπτει την παλαιστινιακή υπόθεση όσο οι ισλαμιστές στη Γάζα. Η Χαμάς και η ισλαμική Τζιχάντ τρομοκρατούν όχι μόνο αθώους στην Ιερουσαλήμ και την Ασκελόν, αλλά και τους ίδιους τους Παλαιστίνιους”.

Επίσης, επεσήμαναν ότι ο Αμπάς ανέβαλε τις προεδρικές εκλογές πριν δύο εβδομάδες από φόβο μην τις χάσει. 

Η συζήτηση κράτησε τρεις ώρες , συντονίστηκε άψογα από τον Θέμο Δημητρίου και το σημαντικότερο οι περισσότεροι από όσους πήραν μέρος είχαν την δυνατότηατα της ζωντανής παρέμβασης για σχόλια και ερωτήσεις

*Παρακολουθείστε την συζήτηση στο βίντεο:

Επίσης, διαβάστε και το κείμενο του AARDi , που είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση από υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακαδημαϊκούς και ακτιβιστές,  που στέκονται σθεναρά κατά του απαρτχάιντ και των φυλετικών διακρίσεων και πιστεύουν ότι η παλαιστινιακή-ισραηλινή σύγκρουση είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πιστεύουν επίσης ότι η κατάργηση του καθεστώτος του απαρτχάιντ, που επέβαλε το Ισραήλ σε όλους τους Παλαιστίνιους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη μιας πραγματικής, δίκαιης και διαρκούς ειρήνης. Το AARDi είναι εγγεγραμμένο στη Γενεύη της Ελβετίας ως «ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά των Φυλετικών Διακρίσεων και του Διαχωρισμού» και το έργο του καθοδηγείται από διεθνείς συμβάσεις και δηλώσεις, ιδίως από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη Διεθνή Σύμβαση για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Φυλετικής Διακρίσεις και τη Διεθνή Σύμβαση για την καταστολή και τιμωρία του εγκλήματος του απαρτχάιντ.

AARDI κατά του απαρτχάιντ και των φυλετικών διακρίσεων by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


 

 

Share this post