Το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ στη σκηνοθέτρια Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά

Το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ στη σκηνοθέτρια Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης επέδωσε  χθες βράδυ το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ στη σκηνοθέτρια Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά. Το Βραβείο του Δημιουργού της Χρονιάς επέδωσε στον σκηνογράφο Εδουάρδο Γεωργίου ο Υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης και το Βραβείο του Νέου Δημιουργού της Χρονιάς επέδωσε στον ηθοποιό Ανδρέα Κουτσόφτα η πρόεδρος του ΘΟΚ Αντιγόνη Παπαφιλίππου. 

Η σκηνοθέτρια Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υφυπουργό Πολιτισμού, τους παρακάλεσε να φυλάξουν ως κόρη οφθαλμού «τα δώρα του πολιτισμού, που οι καλλιτέχνες δημιουργούν με μόχθο καθημερινά».

Είπε ότι  το βραβείο ανήκει στους γονείς της, στον Νικόλα και στην Ειρήνη Μανναρίδου, από το Διόριος της Κερύνειας, σημειώνοντας ότι αγάπησε το θέατρο από τότε που ο πατέρας της την έπαιρνε σε επιθεωρήσεις, όταν ήταν στο δημοτικό.  

Η Μαρία Καρσερά, αναφέρθηκε στο Θέατρο Ένα, όπου άρχισε την πορεία της στο θέατρο και ευχαρίστησε τον Αντρέα Χριστοδουλίδη, που της έδωσε την ευκαιρία να εκφραστεί και να δημιουργήσει. Αναφέρθηκε επίσης σε ανθρώπους,  που τη στήριξαν και την τίμησαν με τη φιλία τους στην πορεία για να στεριώσει η μεγάλη οικογένεια που ονομάζεται Ομάδα Σόλο για Τρεις και να βρει τη στέγη της. 

Μαρία Καρσερά: Να μην εδραιωθεί το ρήγμα στη θεατρική κοινότητα by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


ΦΩΤΟ:  Σταύρος Ιωαννίδης

Share this post