Το Κράτος της Παλαιστίνης καταγγέλλει το Ισραήλ για πράξεις, που “συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”

Το Κράτος της Παλαιστίνης καταγγέλλει το Ισραήλ για πράξεις, που “συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”

Έξι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι κατάφεραν να δραπετεύσουν από την υψίστης ασφαλείας Ισραηλινή φυλακή, Gilboa, σκάβοντας μια σήραγγα μέσα στο σύστημα αποχέτευσης των κελιών τους, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Στα Ισραηλινά στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν υπήρχαν μόνο αυτοί οι 6 Παλαιστίνιοι. Αντίθετα, κρατούνται φυλακισμένοι 4.850 Παλαιστίνιοι,  225 από αυτούς είναι παιδιά, 43 γυναίκες, 500 σοβαρά άρρωστοι. Επιπλέον, οι 543 έχουν καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση, η οποία έχει οριστεί στα 99 χρόνια στο κατοχικό Κράτος του Ισραήλ, 13 βρίσκονται στη φυλακή ήδη 30 χρόνια, ενώ 34 από αυτούς για πάνω από 25 χρόνια. Την ίδια στιγμή, 6 άτομα βρίσκονται σε απεργία πείνας πάνω από 2 μήνες με την κατάσταση της υγείας τους συνεχώς να επιδεινώνεται και να κινδυνεύουν από σοβαρές επιπλοκές ή ακόμη και θάνατο.

Ανακοίνωση της πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο αναφέρει:

“Η κατάσταση στην κατεχόμενη Παλαιστίνη είναι ήδη εξαιρετικά τεταμένη, με τον Ισραηλινό στρατό κατοχής να βιαιοπραγεί ενάντια σε απλούς Παλαιστίνιους πολίτες, ως αντίποινα στην απόδραση των αγωνιστών της ελευθερίας. Η κορύφωση της κατάστασης, ωστόσο, συνέβη όταν οι κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ συνέλαβαν εκ νέου τους τέσσερις από τους έξι Παλαιστίνιους αγωνιστές που δραπέτευσαν και ξεκίνησε ένας νέος κύκλος βασανιστηρίων. Τα άγρια βασανιστήρια εις βάρος των κρατουμένων προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό καθώς οι Mahmoud al-Ardah, Yaqoub Qadri, Zakaria Zubeidi and Mohammad al-Ardah έρχονται αντιμέτωποι με απάνρωπες και εξευτελιστικές τιμωρίες, βασανίζονται, ξυλοκοπούνται και εκτίθενται σε σφοδρά χτυπήματα μέχρι να βρεθούν αναίσθητοι στο έδαφος, έχουν σπασμένα πόδια και υφίστανται ηλεκτροσόκ, ενώ ταυτόχρονα δεν τους επιτρέπεται να κοιμηθούν. Αξίζει να τονιστεί πως ήδη οι δύο από αυτούς βρίσκονται στην εντατική και η καταστάση της υγείας τους κρίνεται ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Νιώθοντας αγανάκτηση για όλα αυτά τα δικαιώματα που στερούνται οι κρατούμενοι, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους τέσσερις αγωνιστές, έχει παρθεί η απόφαση πως 1.300 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα ξεκινήσουν απεργία πείνας, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, ούτως ώστε να μπει ένα τέλος στη βαρβαρότητα του κατοχικού Κράτους του Ισραήλ. Οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες χρειάζονται την υποστήριξή μας προκειμένου να βρουν το δίκαιό τους. Η τύχη όλων τους είναι στα χέρια μας, η ευθύνη των εξελίξεων μας βαραίνει όλους.

Ως εκ τούτου, ως Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στον Ερυθρό Σταυρό, τα Ηνωμένα Έθνη και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που υπερασπίζονται και προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε όλες τις χώρες και τις κυβερνήσεις τους, τα πολιτικά κόμματα, και όλους τους ανθρώπους που υπερασπίζονται την ανθρωπότητα να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση ενάντια στην εκδικητική και βάρβαρη συμπεριφορά των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής απέναντι σε όλους τους Παλαιστίνιους υπό κράτηση και συγκεκριμένα στους τέσσερις αγωνιστές που συνελήφθησαν ξανά, καθώς οι ενέργειες τους είναι παράνομες και πρόκειται για πράξεις που συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”.

Share this post