Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης τιμά σήμερα τον Χρήστο Στυλιανίδη

Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης τιμά σήμερα τον Χρήστο Στυλιανίδη

Τον τέως Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων και Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για τη θρησκευτική ελευθερία Χρήστο Στυλιανίδη θα τιμήσει σήμερα στη Στουτγάρδη με το «Μετάλλιο Πολιτικής Προστασίας» (Bevölkerungsschutzehrenzeichen) το γερμανικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης για τη μεγάλη προσφορά του στην ανάπτυξη και ενίσχυση του ευρωπαϊκού συστήματος πολιτικής προστασίας.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης ήταν ο αρχιτέκτονας της πολιτικής πρωτοβουλίας rescEU, η οποία υλοποιήθηκε στη διάρκεια της θητείας του και αναβάθμισε ουσιαστικά την ευρωπαϊκή πολιτική προστασία. Το rescEU είναι ανάμεσα στα είκοσι μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ (2014-2019). 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Στουτγάρδη, ο κ. Στυλιανίδης θα έχει σειρά συναντήσεων με σημαντικούς παράγοντες της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας.

Μεταξύ άλλων, θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Βάδης-Βυρτεμβέργης Γουίνφραϊτ Κρέτσμαν, τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών Τόμας Στρόπλ καθώς και με τον Βουλευτή της ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και Ομοσπονδιακό Απεσταλμένο για τα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας Μάρκους Γκρούεπελ.

Πέραν των θεμάτων πολιτικής προστασίας, ο Χρήστος Στυλιανίδης θα συζητήσει τον σημαντικό ρόλο της ΕΕ ως δύναμη προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βάδη-Βυρτεμβέργη φιλοξενεί μεγάλο αριθμό χριστιανών Γεζίντι μεταξύ των οποίων και την βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης Νάντια Μουράτ.

ΠΗΓΗ : ΚΥΠΕ

Share this post