Το Ισραήλ σκότωσε κορυφαίο Παλαιστίνιο επιστήμονα

Το Ισραήλ σκότωσε κορυφαίο Παλαιστίνιο επιστήμονα

Το κατοχικό Κράτος του Ισραήλ σκότωσε τον Dr. Sufian Tayeh, κορυφαίο Παλαιστίνιο επιστήμονα και Πρόεδρο του Πανεπιστημίου της Γάζας, μαζί με όλη την οικογένειά του στη Γάζα.

Το 2021, ο Dr. Tayeh κατατάχθηκε στο 2% των καλύτερων ερευνητών στον κόσμο, σύμφωνα με το Quds News Network. Η δολοφονία του έχει προκαλέσει σοκ στην ακαδημαϊκή κοινότητα σε όλον τον κόσμο, καθώς ήταν κορυφαίος ερευνητής στη φυσική και στα εφαρμοσμένα μαθηματικά, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η έρευνα του Dr. Tayeh έχει αναγνωριστεί διεθνώς, μεταξύ άλλων από τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO).

Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης αναφέρει:”Δυστυχώς, ο Παλαιστίνιος επιστήμονας δεν είναι ο πρώτος εκπαιδευτικός ή ακαδημαϊκός που χάνει την ζωή του  στις αποτρόπαιες ισραηλινές επιθέσεις. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι από 183 Παλαιστίνιοι εκπαιδευτικοί έχουν δολοφονηθεί από το κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου.

Καλούμε όλους τους ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς που σέβονται το λειτούργημά τους να καταδικάσουν τις συνεχείς δολοφονίες από τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού κατοχής. Δεν ανεχόμαστε πια η γενοκτονία του λαού μας, τα εγκλήματα πολέμου και οι φρικαλεότητες που συμβαίνουν στη χώρα μας να περνούν απαρατήρητες. Η εκπαίδευση είναι βασικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δεν είναι στόχοι. Δε χωρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην εκπαίδευση. Μη γίνεστε συνένοχοι στη γενοκτονία.

Η σιωπή σημαίνει συνενοχή”.

Share this post