Το Ισραήλ παραβίασε την συμφωνία εκεχειρίας. Δεκάδες θάνατοι Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ παραβίασε την συμφωνία εκεχειρίας. Δεκάδες θάνατοι Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης: Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 15 παιδιά και 4 γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 310 Παλαιστίνιοι.

Επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας, στις 23.30 χθες , ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

Η  συμφωνία  για εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ,  επιτεύχθηκε χθες με  τη μεσολάβηση της Αιγύπτου.

«Απαντώντας στην εκτόξευση πυραύλων κατά του ισραηλινού εδάφους, ο στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή μεγάλο αριθμό στόχων που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στην Λωρίδα της Γάζας», υποστήριξε  σε  ανακοίνωση του ο στρατός του Ισραήλ.

Οι επιθετικές ενέργειες του Ισραήλ  έχουν προκαλέσει δεκάδες θανάτους μεταξύ των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανακοίνωση της Πρεσβείας στην Κύπρο του Κράτους της Παλαιστίνης

“Παρασκεύη απόγευμα ξεκίνησαν οι πρώτοι βομβαρδισμοί από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ προς τη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, το σχέδιο αυτό δεν ήταν της στιγμής, καθώς μέρες πριν ο κατοχικός στρατός του Ισραήλ είχε ενισχυθεί με χιλιάδες νέους στρατιώτες, οι οποίοι οχύρωναν κάθε σημείο στα σύνορα της Γάζας αποκλείωντας τους 2.000.000 Παλαιστινίους στην υπάιθρια φυλακή τους.

Η αρχική δικαιολογία του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ ήταν πως έπρεπε να καταστράψουν τούνελ στην περιοχή για την ασφάλεια όλων. Αυτό που είδαμε όμως ήταν πως οι στόχοι ήταν πολυκατοικίες στο κέντρο της Γάζας και ολόκληροι οικισμοί όπου ζουν σε άθλιες συνθήκες φτώχιας και τρομερά πυκνοκατοικημένα χιλιάδες Παλαιστίνιοι και οι οικογενένειές τους. Αντί λοιπόν να δούμε γκρεμισμένα τούνελ, βλέπουμε τον αριθμό των νεκρών για άλλη μία φορά να σοκάρει, καθώς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 15 παιδιά και 4 γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 310 Παλαιστίνιοι.

Έξι κορίτσια, που έμειναν ορφανά από τις επιθέσεις του Ισραήλ. (ΦΩΤΟ:  Embassy of the State of Palestine to the Republic of Cyprus)

Η ερώτησή μας αυτήν τη στιγμή είναι γιατί ο κόσμος κλείνει τα μάτια του σε αυτές τις φρικαλεότητες; Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση από τα δήθεν πολιτισμένα κράτη και τα πολιτικά κόμματα του Δυτικού Κόσμου που δίνουν αγώνες για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Μήπως εμείς, οι Παλαιστίνιοι, δεν είμαστε άνθρωποι; Μήπως υπάρχει κάποιο ειδικό παράρτημα που να λέει πως οι Παλαιστίνιοι εξαιρούνται από τα δικαιώματα που έχουν οι υπόλοιποι άνθρωποι;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν υπάρχει δράση, πάντα θα υπάρχει και αντίδραση. Όπου υπάρχει κατοχή, θα υπάρχει και αντίσταση. Κάθε λαός υπό συνθήκες κατοχής έχει το δικαίωμα να αμύνεται με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει και να υπερασπίζεται τον εαυτό του, τις περιουσίες του, τις οικογένειές του, τη γη του. Από την άλλη πλευρά, τα κατοχικά έθνη, όπως το κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ, προχωρούν με στρατιωτική ισχύ και αλαζονεία χωρίς απολύτως κανέναν σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς να συμμορφώνονται με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου. Η απάθεια της Διεθνόυς κοινότητας δίνει θάρρος στον κατοχικό στρατό του Ισραήλ να σκοτώνει ανθρώπους και να καταστρέφει περιουσίες χωρίς την παραμικρή επίπτωση.

Βίντεο ( Embassy of the State of Palestine to the Republic of Cyprus)

Παρά τη γενικότερη σιωπή της Διεθνούς Κοινότητας, υπήρξαν τρεις κυβερνήσεις, της Αμερικής, της Αγγλίας και της Ουκρανίας, που πήραν θέση… από τη λάθος πλευρά της ιστορίας! Ανακοίνωσαν πως το κράτος κατοχής του Ισραήλ είναι αυτό που έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Μα πως γίνεται να υπερασπίζεται τον εαυτό του πάνω σε εδάφη που δεν του ανήκουν; Πάνω σε εδάφη που κατέχει παράνομα; Αν η ρίψη ρουκετών σε εδάφη άλλης χώρας θεωρείται άμυνα, τότε τι είναι η επίθεση;

Είναι ξεκάθαρο ότι η υποκρισία αποτελεί πλέον τον κανόνα και η ηθική έχει γίνει η εξαίρεση. Η πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών σε διεθνές επίπεδο είναι γεγονός εδώ και χρόνια, εμείς όμως είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά μας, δίνοντας το παρόν σε κάθε αγώνα για δημοκρατία, απελευθέρωση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεκάδες ήταν επίσης οι προκλητικές ενέργειες του κατοχικού στρατού του Ισραήλ σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη, τη στιγμή που βομβάρδιζαν τη Γάζα, υποστηρίζοντας χωρίς ντροπή πως η Γάζα και τα συμβάντα στην περιοχή δεν έχουν καμία σχέση με συλλήψεις στην Jenin, και καταστροφές δεκάδων σπιτιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Πως μπορεί όμως να ισχύει κάτι τέτοιο αφού μιλάμε για μία χώρα, την Παλαιστίνη, και έναν λαό, τους Παλαιστινίους; Πως γίνεται να υποστηρίζουν πως η εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων δεν αφορά όλη την Παλαιστίνη; Είμαστε μία πατρίδα, ένας λαός που ζητάει δικαίωση.

Η κατάπαυση του πυρός μπορεί να είναι γεγονός από χθες τη νύχτα, αλλά αφορά μόνο τη ρίψη ρουκετών. Τι συμβαίνει με τον αποκλεισμό της Γάζας εδώ και 15 χρόνια; Και εκεί σιωπή; Τι συμβαίνει με τις κατεδαφίσεις σπιτιών σήμερα το πρωί δίπλα στην Τζενίν και στο κέντρο της Ραμάλας, μετά την υποτιθέμενη ανακωχή;

Βίντεο ( Embassy of the State of Palestine to the Republic of Cyprus)

Από την πλευρά μας, καλούμε τη διεθνή κοινότητα, τις κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα όλου του κόσμου να πάρουν θέση και να ενεργήσουν με τέτοιον τρόπο για να τερματιστούν όλες οι ισραηλινές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Το κατοχικό Κράτος του Ισραήλ πρέπει να λογοδοτήσει για όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες, τις παράνομες και καταστροφικές κατοχικές πρακτικές και τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Καλούμε όλους εσάς να σταθείτε δίπλα μας.

Η σιωπή σημαίνει συνενοχή”.

 

Share this post