Το Ισραήλ ενίσχυσε τα στρατεύματά του στα σύνορα με τον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ ενίσχυσε τα στρατεύματά του στα σύνορα με τον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ ενίσχυσε σήμερα τα στρατεύματά του κοντά στα σύνορά του με τον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας, μετά την όξυνση της βίας που απειλεί να βγει εκτός ελέγχου έπειτα από τις επιδρομές της ισραηλινής αστυνομίας στο τέμενος αλ Άκσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Όμως παρά τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα και τον Λίβανο εναντίον του βόρειου και του νότιου Ισραήλ και τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των περιοχών αυτών, δεν έχουν υπάρξει θύματα από καμία από τις δύο πλευρές.

«Κανείς δεν επιθυμεί μια κλιμάκωση τώρα», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού σε δημοσιογράφους. «Η ηρεμία θα απαντηθεί με ηρεμία σε αυτό το στάδιο, πιστεύω τουλάχιστον τις επόμενες ώρες».

Ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, βασικός εκπρόσωπος του στρατού, δήλωσε ωστόσο ότι εστάλησαν επιπλέον δυνάμεις του πεζικού και του πυροβολικού στα βόρεια και νότια σύνορα του Ισραήλ προκειμένου να ενισχυθεί η άμυνα για κάθε «ενδεχόμενο σενάριο».

Λίγο πριν το μεσημέρι σήμερα ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι όσοι ζουν κοντά στα σύνορα με τη Γάζα δεν χρειάζεται πλέον να βρίσκονται κοντά στα καταφύγια.

Στο μεταξύ οι δρόμοι του παλαιστινιακού θύλακα ήταν σχεδόν άδειοι, με εξαίρεση μερικά ταξί και κάποια οχήματα των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.

Στη συνοικία Τούφα της πόλης της Γάζας, όπου Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ισραηλινός πύραυλος έπεσε σε έναν αγρό, κάποια σπίτια και ένα παιδιατρικό νοσοκομείο υπέστησαν ζημιές.

Ο 29χρονος οδηγός ταξί Άλι Μοχάμαντ δήλωσε ότι ελπίζει να έχει τελειώσει αυτός ο γύρος των συγκρούσεων. «Ποιος θέλει πόλεμο; Κανένας, αλλά επίσης δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτές τις βίαιες επιθέσεις εναντίον πιστών στο αλ Άκσα», σχολίασε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post