Το φωτογραφικό πορτρέτο του παπά Ζαχαρία με τον φακό του Σωκράτη Περικλεόυς

Το φωτογραφικό πορτρέτο του παπά Ζαχαρία με τον φακό του Σωκράτη Περικλεόυς

Στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook o καταξιωμένος φωτορεπόρτερ Σωκράτης Περικλέους ανάρτησε ένα εξαιρετικό φωτογραφικό πορτρέτο του παπά Ζαχαρία, ο οποίος για 49 χρόνια μέσα στις συνθήκες της εισβολής διακονεί στην Καρπασία και είναι ο φύλακας του Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα.

Το πορτρέτο (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ), πέρα από την καλλιτεχνική του αξία, θα το χαρακτήριζα και ιστορικό, γιατί απεικονίζει την μορφή ένος άξιου κατά πάντα ιερέα, αδάμαντα της Εκκλησίας Κύπρου.

Με την ευκαιρία αυτή δημοσιεύω κάποιες σημαντικές για τον π. Ζαχαρία φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων του 2020 στο Φανάρι, κατά την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χειροτόνησε πρεσβύτερο τον τότε διάκονο π. Γεώργιο Χριστοδούλου από την Γιαλούσα, ο οποίος σήμερα είναι αρχιμ. και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου. Εκείνη η μέρα των Θεοφανείων θα μείνει αξέχαστη στον παπά Ζαχαρία, γιατί αξιώθηκε να λειτουργήσει , με τον Οικουμενικό Πατριάρχη , στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γωργίου στο Φανάρι.

Επανέρχομαι στον καταξιωμένο φωτορεπόρτερ Σωκράτης Περικλέους. Σπούδασε στοΠανεπιστήμιο TU Darmstadt, το οποίο ιδρύθηκε 1877 και βρίσκεται στη μητροπολιτική περιοχή Φρανκφούρτης-Ρήνου-Μάιν, στην Γερμανία.

Σωκράτης Περικλέους, στα πρώτα του βήματα (πάνω), συνεχίζει και σήμερα (κάτω ) την ενασχόληση του με την φωτογραφία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post