Το Φανάρι στο στόχο Ρώσων χάκερς

Το Φανάρι στο στόχο Ρώσων χάκερς

Ένας αδυσώπητος πόλεμος με κυβερνο-επιθέσεις, κατασκοπεία και παρασκηνιακές κινήσεις που θα ζήλευε και το πιο ευφάνταστο σενάριο του Χόλιγουντ βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο το τρίγωνο Κωνσταντινούπολη-Κίεβο-Μόσχα αλλά και προεκτάσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι Ρώσοι χάκερ που κατηγορήθηκαν από τον Ειδικό Εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο μήνα έχουν περάσει χρόνια προσπαθώντας να κλέψουν την ιδιωτική αλληλογραφία μερικών από τους κορυφαίους ορθόδοξους χριστιανικούς οργανισμούς στον κόσμο, σύμφωνα με το Associated Press, γεγονός που απεικονίζει το μεγάλο στοίχημα μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας που παλεύουν για το θρησκευτικό μέλλον της Ουκρανίας.

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Οι στόχοι των χάκερ περιελάμβαναν κορυφαίους βοηθούς του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος την περίοδο αυτή εξετάζει το αίτημα της Ουκρανίας να διαχωριστεί από τη Ρωσία, μετά από την ένοπλη σύγκρουση των δύο χωρών.
Τα αποδεικτικά στοιχεία του AP προέρχονται από μια λίστα με 4.700 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρείχε η Secureworks, θυγατρική της Dell Technologies.  Αναλυτικά  διαβάστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://hellasjournal.com/2018/08/quot-ieri-quot-kataskopeia-to-oikoymeniko-patriarcheio-sto-stochastro-roson-chakers

 

Share this post