Το Facebook κατά Τραμπ

Το Facebook κατά Τραμπ

Πρώτα ήταν το Twitter που «μπάναρε» αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ ως «fake news». Ακολούθησε η «αντεπίθεση» του Ρεπουμπλικανού προέδρου, με τις απειλές για «λουκέτο» στα social media στις ΗΠΑ. Τώρα ήρθε η σειρά του Facebook να δώσει «ban» σε ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ, αιτιολόγοντας την απόφαση ως «ανάρτηση επιβλαβούς παραπληροφόρησης για τον νέο κορονοϊό».΄

Σε βίντεο από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι τα παιδιά είναι σχεδόν απρόσβλητα από την Covid-19. Ο Ντόναλντ Τραμπ αναλύει το… ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών και τονίζει πως «δεν έχουν πρόβλημα», προφανώς για να στηρίξει την εμμονή του να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Το Facebook, με ανακοίνωση  της διαχείρισής του, επιβεβαιώσε την κατάργηση της ανάρτησης του Ρεπουμπλικανού προέδρου, χαρακτηρίζοντας «επιβλαβή παραπληροφόρηση για την Covid» τους ισχυρισμούς του Τραμπ. Τονίζει, δε, ότι οι ενέργειες αυτές εναντιώνονται στην πολιτική της επιχείρησης.

«Αυτό το βίντεο περιλαμβάνει ψευδείς ισχυρισμούς ότι μια ομάδα ανθρώπων είναι απρόσβλητη από την COVID-19. Το βίντεο παραβιάζει τις πολιτικές μας σχετικά με την επιβλαβή παραπληροφόρηση COVID», δήλωσε ο Andy Stone, εκπρόσωπος της πολιτικής του Facebook.

«Αν κοιτάξετε τα παιδιά, τα παιδιά είναι σχεδόν – θα έλεγα σχεδόν σίγουρα – αλλά σχεδόν απρόσβλητα από αυτήν την ασθένεια. Είναι δύσκολο να το πιστέψω. Δεν ξέρω πώς αισθάνεστε γι ‘αυτό, αλλά έχουν πολύ ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα από εμάς, κάπως, για αυτό. Και δεν έχουν πρόβλημα. Απλώς δεν έχουν πρόβλημα», έλεγε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στη θέση του βίντεο που είχε αναρτήσει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, υπάρχει πλέον ένας σύνδεσμοςπου αναφέρει: «Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή».

 

Share this post