Το διεθνές γκρίζο Δικαστήριο: Ούτε η βία θριάμβευσε ούτε η ποταπή δικαιοσύνη

Το διεθνές γκρίζο Δικαστήριο: Ούτε η βία θριάμβευσε ούτε η ποταπή δικαιοσύνη

Του SALAH MUSA*

Αγαπητοί δικαστές στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, μας βάλατε σε μια γκρίζα ζώνη. Η δικαιοσύνη έπεσε και ο συμβιβασμός πέτυχε. 

“Δεν χρειάζεται να πάτε στον δικαστή”. Αυτή είναι μια παροιμία, που λέγεται στη σαφή, ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Η πείνα είναι έγκλημα, η δίψα είναι έγκλημα, η διακοπή ρεύματος είναι έγκλημα, η κατεδάφιση σπιτιών, νοσοκομείων, σχολείων και χώρων λατρείας είναι εγκλήματα, η δολοφονία κάθε ανθρώπου είναι ένα ξεχωριστό έγκλημα, η καταστροφή της γεωργίας είναι έγκλημα, η δολοφονία της ελπίδας είναι έγκλημα , κάθε ουλή στο σώμα είναι έγκλημα.

Το θέμα δεν είναι γενοκτονία. Τα θύματα της πρώτης Nakba δεν αποζημιώθηκαν και τα δικαιώματά τους δεν τους αποκαταστάθηκαν. Η δικαιοσύνη, όπως μας διατάσσουν οι νόμοι, είναι διαφορετική από τα δικαστήρια. Προσθέτω τη φωνή μου στη φωνή των εγκληματιών της σιωνιστικής οντότητας και απορρίπτω τα αρχικά αποτελέσματα, αλλά από άλλη οπτική γωνία, πρέπει να κρίνουμε τους εταίρους της κατοχής.

Ο πιο απλός κανόνας δικαιοσύνης είναι να απαλλαγούμε από τη χειρότερη λέξη που επινοήθηκε από ανθρώπους (βέτο). Με εξέπληξε η μικρή βελτίωση στο να λέω την αλήθεια. Αλλά η ιστορία είναι σαν να ρωτάς έναν τυφλό για αυτό που βλέπει, ή έναν κωφό για αυτό που ακούει, ακόμα και ο τυφλός και ο κωφός άκουσαν και είδαν.

Όλη αυτή η δοκιμασία δεν είναι τίποτα άλλο από μια απόρριψη πράξεων που δεν γίνονται αποδεκτές από τα θηρία στα δάση. Στους ουράνιους νόμους μας, «Όποιος σκοτώνει μια ψυχή για κάτι άλλο, εκτός από φόνο ή διαφθορά στη γη, είναι σαν να σκότωσε όλη την ανθρωπότητα, και όποιος σώζει μια ζωή, είναι σαν να έσωσε όλη την ανθρωπότητα».

Σεβαστοί , δικαστές, πηγαίνετε στη Γάζα και ανοίξτε τις διαβάσεις. Ίσως, αν σκοτώσουν έναν από εσάς, να αντιληφθείτε την ασάφεια των αποφάσεων που εκδόσατε. Πρώτον, πρόκειται για κατοχή και καθεστώς απαρτχάιντ. Πιστέψτε με, το Παλαιστινιακό ζήτημα δεν χρειάζεται να πάει σε δικαστή.

Χαιρετισμός στους αγωνιστές της ελευθερίας, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν εξημερώθηκαν από αδίστακτους νόμους.

*Τα ενυπόγραφα κείμεν απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post