Το Δεκαπενταύγουστο στην Σμύρνη

Το Δεκαπενταύγουστο στην Σμύρνη

Την Κυριακήν, 15ην Αυγούστου ε.ε., εορτήν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελείται εν τω Ιερώ της Αγία Φωτεινής  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος της Α. Σεβασμιότητος, του Ποιμενάρχου ημών κ. Βαρθολομαίου (ώρα ενάρξεως 09:00), αναφέρει ανακοίνωση της Μητροπόλεως Σμύρνης.

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι αύριο και μεθαύριο , 12 και 13 Αυγούστου (ώρα 19:00) θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής “αι Ιεραί Ακολουθίαι του Μεγάλου Εσπερινού της Αποδόσεως της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και των Προεορτίων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ως και των Μικρού και Μεγάλου Παρακλητικών Κανόνων προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον, το δε Σάββατον, 14ην Αυγούστου ε.ε., ο Μέγας Εσπερινός της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (ώρα ενάρξεως 19:00), χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών, Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου”.

 

Ο κ. Βαρθολομαίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία τόσο την περασμένη Κυριακή , όσο και στις 6 Αυγούστου, εορτή  της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος σήμερα. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε “Χρόνια πολλά και το  Θαβώρειον Φως να φωτίζει όλους”.           

 

 

Share this post