Το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ και η Ελλάδα

Το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ και η Ελλάδα

“Σε οποιαδήποτε κρίση με την Τουρκία θα είμαστε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. Κανείς δεν θα προστρέξει για να υπερασπισθεί τα συμφέροντά μας όσο δίκαια και λογικά και αν είναι. Επομένως, πρέπει μόνοι μας να αποφασίσουμε το πώς θα πορευτούμε, γιατί όλοι μας οι Σύμμαχοι έχουν τις δικές τους γεωπολιτικές και οικονομικές προτεραιότητες. Για τον σκοπό αυτό πρέπει όσο είναι καιρός να διαπραγματευτούμε με αυτούς που έχουν παρόμοια συμφέροντα με τα δικά μας και εκεί να επενδύσουμε κυρίως για την εξασφάλιση της Σκληράς και Ηπίας Ισχύος μας όσον ακόμη υπάρχει καιρός!” . Αυτό επισημαίνει , σε ανάλυση για την επόμενη μέρα των Αμερικανικών εκλογών και την Ελλάδα, ο υποπτέραρχος (ΜΑ) ε.α., Δημήτριος Μ. Πετρίδης

 Κοινός παρανομαστής για μάς, υποδεικνύει ,  είναι το κρίσιμο διάστημα των 70 ημερών μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2021 (σ.σ: ημέρα ορκομωσίας του Αμερικανού προέδρου) κατά την διάρκεια του οποίου θα πρέπει να αναζητήσουμε τις κάλλιστες λύσεις για τα εθνικά μας συμφέροντα, γιατί είναι βέβαιο ότι μέχρι τότε, ουδεμία απολύτως δραστική πρωτοβουλία πρόκειται να αναπτυχθεί από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ για τα τεκταινόμενα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πέραν των επισκέψεων του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σε Γαλλία, Τουρκία, Γεωργία, Ισραήλ, HAE, Κατάρ και Σ.Αραβία , που αντικειμενικός τους σκοπός είναι να υπάρξει κατευνασμός όλων των δημιουργηθέντων παθών λόγω της Τουρκικής προκλητικότητας, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω εντάσεις πολύ δε περισσότερο ένα θερμό επεισόδιο.

Σύμφωνα  με τον υποπτέραρχο, Δημήτριο Μ. Πετρίδη:

* α. Δεν πρέπει να τρέφουμε φρούδες ελπίδες ότι το ενδεχόμενο αλλαγής στον Λευκό Οίκο μπορεί να αλλάξει την Στρατηγική θεώρηση των ΗΠΑ για τα Ελληνικά πράγματα στις σχέσεις μας με την Τουρκία.

*β. Δυστυχώς, ο κατευνασμός της Τουρκίας αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια μία επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων. Ο H. KISSINGER έχει δηλώσει για τον κατευνασμό ότι «Στις περιπτώσεις όπου ο “κατευνασμός”, δεν χρησιμοποιείται σαν πρόσχημα για να κερδίσει κανείς χρόνο, αποτελεί ένδειξη ανικανότητας να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μια πολιτική απεριόριστων στόχων». Αυτή ακριβώς την πολιτική απεριορίστων στόχων αντιμετωπίζουμε. Στην περίπτωσή των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, ο κατευνασμός προφανώς απέτυχε, και το δέλεαρ μίας ευρωπαϊκής προοπτικής δεν λειτουργεί πλέον.

*γ. Οφείλουμε να δούμε το μέλλον με καθαρή ματιά, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα και να πάρουμε αποφάσεις γρήγορα στον κρίσιμο χρόνο που μας απομένει.

Ο συγγραφέας της ανάλυσης,  Δημήτριος Μ. Πετρίδης , είναι:

-Υποπτέραρχος (ΜΑ) (22ας ΣΜΑ, τάξη 1974)

-Μηχανολόγος Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών (1981)

-Αεροναυπηγός Μηχανικός US NAVAL Postgraduate School (1986)

-Εκπρόσωπος Ελλάδος στο Δ.Σ της NAMSA (νυν NSPA 2001-2004)

-Aviation Programme Manager NATO Support & Procurement Agency (NSPA 2009-2017) –

-Μέλος: της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος (ΑΑΚΕ), του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ), του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (ΣΑΣΙ), του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) της Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ε.Δ.

-Μέλος ΔΣ: της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ)

( ΣΗΜ: Διευκρινίζεται ότι το άρθρο γράφτηκε,  όταν η διαφορά των εκλεκτόρων ήταν μικρή γι αυτό και υπάρχουν και οι δύο εκδοχές με πρόεδρο τον Βiden , αλλά και τον Trump)

*Διαβάστε πιο κάτω το πλήρες κείμενο της ανάλυσης.

 

Αμερικανικές εκλογές και Ελ… by ARISTEIDIS VIKETOS

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post