Τίτλοι τέλους για τον Άντρο Κυπριανού

Τίτλοι τέλους για τον Άντρο Κυπριανού

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ “Προκλήσεις”, ο κύριος Κυπριανού αποσυνέδεσε την αποχώρηση του από το εκλογικό αποτέλεσμα και είπε ότι “την απόφαση να μην επαναδιεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, την είχε λάβει πριν από μερικούς μήνες και την είχε ανακοινώσει στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, το οποίο και την αποδέχθηκε”.

Σε ερώτηση , γιατί δεν παραιτήθηκε,  μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι “θα ήταν εγκληματικό να οδηγήσει το κόμμα σε εσωστρέφεια, ενόψει του επικείμενου συνεδρίου”.    

Σε παρατήρηση ότι για τη θέση του Γενικού Γραμματέα ακούγονται τα ονόματα του Γιώργου Λουκαϊδη και του Στέφανου Στεφάνου, ο Άντρος Κυπριανού περιορίστηκε να πει ότι και οι δύο είναι αξιόλογοι, όπως και όλα τα στελέχη του κόμματος.  

Ερωτηθείς, εάν τον ενδιαφέρει η προεδρία της Βουλής, απάντησε πως το ΑΚΕΛ θα δει με ποιό τρόπο εξυπηρετούνται καλύτερα οι στόχοι του Κοινοβουλίου και του κόμματος, και θα λάβει αποφάσεις. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να στηρίξει υποψήφιο από το ΕΛΑΜ ή τον ΔΗΣΥ.  

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, ο κύριος Κυπριανού είπε ότι το Πολιτικό Γραφείο, ομόφωνα, έχει αποφασίσει ότι οι ευθύνες είναι συλλογικές. Από ‘κει και πέρα, πρόσθεσε, ως ο πρώτος μεταξύ ίσων, έχει τις δικές του ευθύνες και τις αναλαμβάνει.  

Τόνισε πως το ΑΚΕΛ στην 95χρονη πορεία του, πέρασε δύσκολες στιγμές, πάντοτε όμως έβρισκε τη δύναμη να ανανεώνεται και να ξεπερνά τα προβλήματα.

Share this post