Την απομάκρυνση του μουφτή θέλει η Ντογούς Ντεριά μετά το θρησκευτικό κήρυγμα προς τις γυναίκες

Την απομάκρυνση του μουφτή θέλει η Ντογούς Ντεριά μετά το θρησκευτικό κήρυγμα προς τις γυναίκες

“Ο Ουνσάλ λέει στις γυναίκες πώς να ζήσουν, πώς να ντύνονται, αν θα χωρίσουν, αν θα κάνουν παιδί ή όχι, που είναι παρωχημένες αντιλήψεις”

Την άμεση απομάκρυνση από τα καθήκοντά του για το «διευθυντή» του «τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων», Αχμέτ Ουνσάλ (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ), ζήτησε η βουλευτής του ΡΤΚ, Ντογούς Ντεριά, μετά την ομιλία του σε συγκέντρωση για τον ρόλο της γυναίκας στην μουσουλμανική θρησκεία.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, σε ανάρτησή της η Ντεριά, που είναι και η πρόεδρος της γυναικείας οργάνωσης του ΡΤΚ, ανέφερε ότι ο Αχμέτ Ουνσάλ έχει πρόβλημα με τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, ειδικά τον πολιτικό γάμο. «Ο Αχμέτ Ουνσάλ πρέπει να απολυθεί. Ξεπέρασε τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του και ανέλαβε αυτό που στα κυπριακά λέμε αυτός που πορωθεί γυναίκες (πάτρονος)».

Η Ντογούς Ντεριά

Πρόσθεσε ότι ο Ουνσάλ λέει στις γυναίκες πώς να ζήσουν, πώς να ντύνονται, αν θα χωρίσουν, αν θα κάνουν παιδί ή όχι, που είναι παρωχημένες αντιλήψεις. Πιστεύει ότι οι γυναίκες είναι «κοιτίδες επώασης – αναπαραγωγής» και οι άνδρες «μηχανές χρημάτων» και ότι οι γυναίκες δεν είναι ανθρώπινα όντα αλλά «ιδιοκτησίες» που υπόκεινται στους άνδρες, πρόσθεσε η Ντογούς Ντεριά.

«Πλέον οι γάμοι είναι ακριβοί, οι γυναίκες είναι πολύ ακριβές. Παλιά έλεγαν ότι θα μπορούσε να πάρει (ΣΣ: παντρευτεί) 4 (γυναίκες) κι αν έπαιρναν μια, είχαν άλλες 3, αυτό το άτομο που λέει στις γυναίκες ότι ‘είστε υποχρεωμένες να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα του άντρα σας στο κρεβάτι’ πρέπει άμεσά να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του. Μπορεί ο ίδιος να μην γνωρίζει ότι η χώρα που ήρθε είναι η Κύπρος, αλλά θέλουμε να ξέρει ότι οι Κύπριες γυναίκες δεν ρωτούν τους άντρες πόσα παιδιά θα κάνουν, τι δουλειά θα κάνουν, αν θα χωρίσουν ή με ποιον θα είναι».

Λόγω αυτής της ριζοσπαστικής νοοτροπίας, συνέχισε, η Τουρκία έχει γίνει μια χώρα όπου σκοτώνονται 3 γυναίκες την ημέρα. «Δεν θα σας επιτρέψουμε να επιβάλλετε τον μεγαλομανή τρόπο ζωής σας σε εμάς τις γυναίκες ή στη χώρα μας», κατέληξε η Ντεριά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share this post