Τιμήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά του στην Παιδεία του Γένους ο Γιάννης Δεμιρτζόγλου

Τιμήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά του στην Παιδεία του Γένους ο Γιάννης Δεμιρτζόγλου

Την Κυριακή 10/10 στις 3.30 μ.μ. στο δορυφορικό πρόγραμμα του ΡΙΚ και  στην τηλεοπτική εκπομπή “ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ”, ομιλεί ο διευθυντή Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινουπόλεως , Γιάννης  Δεμιρτζόγλου.

Σε λιτή τελετή στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ απένειμε το παράσημο του Αποστόλου Παύλου, Υψίστη Τιμητική Διάκριση της ΙΑΚ στον κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου, διευθυντή Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινουπόλεως, «δια την υψηλήν διακονίαν αυτού προς την Παιδεία του Γένους».
Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ο πρέσβυς της Ελλάδος, Θεοχάρης Λαλάκος , οι Μητροπολίτες Πάφου Γεώργιος, Κύκκου Νικηφόρος , Βόστρων Τιμόθεος ( Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) , ο Επίσκοπος Νιτρίας Νικόδημος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ) , Κωνσταντινουπολίτες και Μικρασιάτες , που ζουν στην Κύπρο, άνθρωποι των Γραμμάτων και Εκπαιδευτικοί.
Η τελετή ξεκίνησε με το απολυτίκιο του Αποστόλου Βαρνάβα και ύμνους εκκλησιαστικούς τους οποίους απέδωσαν μέλη του βυζαντινού χορού «Το Τάλαντον», υπό τη διεύθυνση του κ. Ευαγγέλου Γεωργίου.
Ο απόφοιτος του Ζωγραφείου , Σπύρος Αθανασιάδης , απάγγειλε ποίημα του αειμνήστου Μητροπολίτη Πέργης , Ευαγγέλου , για το ιστορικό σχολείο της Πόλης, με τίτλο : «Δονούσα Φλόγα, Ζωγράφειο».
Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου , Αρχιμ. Γεώργιος Χριστοδούλου , ανάγνωσε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Το βιογραφικό του Γ. Δεμιρτζόγλου παρουσίασε η σύζυγός του Άσπα Χασιώτη , διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, Θεσσαλονίκης.

Στην συνέχεια μίλησε για τον τιμώμενο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, ο οποίος στο τέλος του απένειμε το παράσημο. Αντιφώνησε, με συγκίνηση, ο Γιάννης Δεμιρτζόγλου.

 

Ο τόπος έχει ανάγκη Ρωμηούς σαν Εσάς by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

 ΦΩΤΟ: Στέλιος Στυλιανού

Μετά την αντιφώνηση και τις ευχαριστίες εκ μέρους του Γ. Δεμιρτζόγλου, η εκδήλωση διανθίστηκε με δύο τραγούδια σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, από τον απόφοιτο του Παγκυπρίου Γυμνασίου και φοιτητή Μουσικής στη Νέα Υόρκη, Αλέξανδρο Ντάρνα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Πολυχρονισμό της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β´.

***********************************************************

Μεθαύριο, Κυριακή 10/10 στις 3.30 μ.μ. στο δορυφορικό πρόγραμμα, στην τηλεοπτική εκπομπή “ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ”, η Μαρία Αγγελίδου συνομιλεί με τον  Γιάννη  Δεμιρτζόγλου. Η εκπομπή θα μεταδίδεται και από την  ιστοσελίδα του ΡΙΚ cybc.com.cy.

Share this post