Τηλεφωνική συνομιλία Αναστασιάδη -Μητσοτάκη για τον υποβιβασμό της Ελλάδος

Τηλεφωνική συνομιλία Αναστασιάδη -Μητσοτάκη για τον υποβιβασμό της Ελλάδος

Εν μέσω ποικίλων αντιδράσεων για τη μετακίνηση της Ελλάδας στην κατηγορία Β, για ταξίδια στην Κύπρο το  ζήτημα βρέθηκε στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Νίκος Αναστασιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την “Καθημεινή ” Κύπρου συνομίλησαν το βράδυ Δευτέρας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενημερώνει τον Έλληνα πρωθυπουργό για την απόφαση, που λήφθηκε και τίθεται σε εφαρμογή από τις 6 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεφωνική επικοινωνία φαίνεται να πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνομιλίας των δυο ηγετών και τι είπε ο κ. Μητσοτάκης στον Νίκο Αναστασιάδη.

Η μόνη αντίδραση, που έχει υπάρξει από πλευράς Ελλάδας είναι αυτή του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος χθες  στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην Αθήνα, χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση της Κύπρου που δεν κατανοεί. Ο κ. Θεοχάρης σαφέστατα αμφισβήτησε τα κριτήρια με βάση τα οποία λήφθηκε η απόφαση. «Ελπίζω να υπάρξει μια συνεννόηση και μια εξήγηση μεταξύ των επιδημιολόγων των δύο πλευρών για να μπορέσει να εξηγηθεί η θέση ότι η χώρα μας είναι πολύ ασφαλής και πάντως πολύ ασφαλέστερη από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Οπότε δεν θεωρώ λογικό και σωστό η χώρα μας να είναι στην κατηγορία Β».

Share this post