Τι θέλει ο Πούτιν από την Ουκρανία;

Τι θέλει ο Πούτιν από την Ουκρανία;

Πάνω από 100.000 ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται εδώ και μέρες στα σύνορα με την Ουκρανία. Σε αυτούς προσθέστε τους άντρες του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας, καθώς και τις ένοπλες δυνάμεις των αυτονομιστών που ελέγχονται από το Κρεμλίνο, στην περιοχή του Ντονμπάς. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα SZ, οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών υπολογίζουν ότι αυτοί είναι γύρω στους 35.000 με 40.000 άντρες. Στο μεταξύ, Ρωσία και Λευκορωσία έχουν ανακοινώσει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, που θα διαρκέσουν έναν μήνα.

Ποιες είναι οι προθέσεις του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν; Σκοπεύει πράγματι να εισβάλει στην Ουκρανία; Θέλει πόλεμο; Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν: το 2008 εισέβαλε στην Γεωργία, ενώ έχει άλλες δυο φορές εισβάλει στην Ουκρανία, την πρώτη στις αρχές του 2014, οπότε και προσάρτησε την Κριμαία και την δεύτερη λίγους μήνες αργότερα, για να στηρίξει τους αυτονομιστές στο Ντονμπάς.

ΕΠΑΝΩ : Aφίσα του Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιείται ως στόχος από Ουκρανούς, σε χαράκωμα στο μέτωπο με τους ρωσόφιλους αυτονομιστές στο Λουγκάνσκ, 21 Ιανουαρίου 2022. [Anatolii Stepanov/AFP]
ΠΗΓΗ: insidestory.gr (Κατερίνα Οικονομάκου)

Share this post