Τί συγκίνηση! Sakis και Sonia στο Ηρώδειο μαζί!

Τί συγκίνηση! Sakis και Sonia στο Ηρώδειο μαζί!

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου*

Πριν πέντε χρόνια είχα εκφράσει την άποψη ότι ο Σάκης Ρουβάς ήταν – για πολλούς λόγους – ακατάλληλος να τραγουδήσει το «Άξιον εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη.

Φυσικά ο Σάκης Ρουβάς το τραγούδησε πανηγυρικά υπό τον μαέστρο Θόδωρο Ορφανίδη, σύντροφο της σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου, η οποία τότε …ενέδωσε στην πρόσκληση του Ρουβά και ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε – δυστυχώς – μαζί του το «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ…».

Έγραφα τότε, μεταξύ άλλων: «Λυπούμαι διότι η κ. Σόνια Θεοδωρίδου, λυρική καλλιτέχνις με αξιόλογη καριέρα έχει χάσει τον μπούσουλα όταν μας λέει πως στο εξωτερικό οι λυρικοί καλλιτέχνες τραγουδάνε «ποπ Σούμπερτ» και άρα και ο Ρουβάς μπορεί να τραγουδήσει το «Άξιον εστί». Δεν υπάρχει καμία αναλογία, για όποιον καταλαβαίνει.»

Επέστη, λοιπόν, ο καιρός, η …Ρουβίτσα Σόνια Θεοδωρίδου, να συμπράξει με τον Σάκη, σε μια πολυδιαφημισμένη συναυλία στο Ηρώδειο, με ποικίλο πρόγραμμα, πάντα υπό την μπαγκέτα του Θ. Ορφανίδη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι μία μεγαλειώδης συναυλία, από την οποία θα απουσιάζει η Μουσική.

Η Μουσική δεν είναι υπόθεση της show biz και των όποιων …συμμαχιών, προς άγραν του φιλοθεάμονος κοινού.

Και ο Σάκης Ρουβάς θα μπορούσε να περιοριστεί στο show και στη μουσική που υπηρετεί με επιτυχία, αλλά όταν του δίνει την …ευκαιρία η Σόνια Θεοδωρίδου να γίνει …λυρικός (sic), θα την χάσει;

Δυστυχώς, η κ. Σόνια Θεοδωρίδου εγκατέλειψε την λυρική της υπόσταση για να γίνει …Ρουβίτσα! Κρίμα…

Sonia and Sakis! Σαν γαριδάκια ακούγεται…

Αλλά τώρα που το σκέπτομαι ο Sakis κατέκτησε με την Sonia και το Ηρώδειο! Δεν είχε πατήσει το πόδι του εκεί, οπότε έπρεπε να αλώσει και αυτόν τον χώρο, μετά την Επίδαυρο! Έτσι, η Sonia του έδωσε την ευκαιρία!

Με το που ανακοινώθηκε η συναυλία, ο Σάκης πόσταρε στο Instagram μια κοινή φωτογραφία του με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, γράφοντας: «Για πρώτη φορά στο Ηρώδειο. Στις 12 Σεπτεμβρίου ενώνουμε τις φωνές μας με τη Σόνια Θεοδωρίδου για να ζήσουμε όλοι μαζί μια βραδιά γεμάτη τραγούδι, συναίσθημα και συγκίνηση!»

Ήθελε, στην ουσία, να πει μια βραδιά γεμάτη τραγούδι (αλλά χωρίς μουσική), συναίσθημα (χωρίς αίσθημα) και συγκίνηση (χωρίς κίνηση της ψυχής).

Τι άλλο να ζητήσουμε απ’ τη ζωή;

Αφού Sakis και Sonia στο Ηρώδειο μαζί, η αποθέωση του τίποτα θα είναι εκεί!

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post