Θετικός στον κορονοϊό ο Ηγούμενος Βατοπαιδίου Εφραίμ. Μεταφέρθηκε στην Αθήνα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Θετικός στον κορονοϊό ο Ηγούμενος Βατοπαιδίου Εφραίμ. Μεταφέρθηκε στην Αθήνα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Χωρίς εμβόλιο ο ίδιος και η αδελφότητα, γιατί ήθελε το ρωσικό εμβόλιο “Sputnik V”

Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός μεταφέρθηκε απόψε ο Καθηγούμενος της Ιεράς  Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον covid-19. Ο κ. Εφραίμ μεταφέρθηκε με  αεροδιακομιδή. Στον Ευαγγελισμό οι  γιατροί θα κρίνουν,  αν θα απαιτηθεί νοσηλεία σε ΜΕΘ. 

Ο κ. Εφραίμ και ουδείς άλλος από την αδελφότητα , σε αντίθεση με μοναχούς άλλων Μονών, είχε εμβολιαστεί, γιατί η προτίμηση του ήταν το ρωσικό εμβόλιο “Sputnik V”, το οποίο δεν χορηγείται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” περίπου προ δεκαημέρου  βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε σήμερα,   καθώς η αγωγή που του είχε χορηγηθεί δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Η Διοίκηση  του Αγίου Όρους ζήτησε την επείγουσα μεταφορά του  με ελικόπτερο στην πρωτεύουσα, ώστε να εισαχθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και να νοσηλευτεί σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ,  λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του. Σημειώνεται ότι ο ηγούμενος Εφραίμ έχει υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη και καρδιολογικά).

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ αναφέρει:   “Για προληπτικό έλεγχο ο Γέροντας Εφραίμ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός .

Την προηγούμενη Παρασκευή 21 Μαΐου, ο Γέροντας Εφραίμ διαγνώστηκε θετικός στον COVID-19. Συναφώς πέρασαν από επανειλημμένους ελέγχους και όλοι οι αδελφοί της Μονής. Ο Γέροντας παρέμεινε άμεσα σε αυτοπεριορισμό με συνεχή ιατρική παρακολούθηση και ήπια συμπτώματα. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, αλλά για προληπτικούς λόγους οι θεράποντες ιατροί συνέστησαν την μεταφορά του σε νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση. Από αρχές Μαΐου η Μονή έχει κάνει αίτηση στους αρμόδιους φορείς για τον εμβολιασμό της αδελφότητος.”

 

 

 

Share this post