Θερμή επιστολή του Πάπα Φραγκίσκου στον νέο Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπο

Θερμή επιστολή του Πάπα Φραγκίσκου στον νέο Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπο

Με εγκαρδιότητα  ο Πάπας Φραγκίσκος καλωσόρισε στην Ιταλία τον ενθρονισθέντα σήμερα νέο Ορθόδοξο Μητροπολίτη , Πολύκαρπο . Σε επιστολή του ο Ποντίφηκας προσφωνεί τον νέο Μητροπολίτη “αγαπητό εν Χριστώ αδελφό” και αναφέρει ότι βρίσκεται πνευματικά μαζί του στην τελετή της ενθρόνισης του. Ο Πάπας σημειώνει , μεταξύ άλλων,  πως  ευελπιστεί ότι Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί θα αφοσιωθούν με γενναιοδωρία στην υπηρεσία των αδυνάτων , ειδικά κατά την περίοδο αυτή της πανδημίας. Τέλος, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρει προς τον Μητροπολίτη Πολύκαρπο: ” Έχετε τις πιό ένθερμες ευχές μου για επιτυχία στην ποιμαντορία σας . Σας εναγκαλίζομαι εγκαρδίως”.

 

 

Η ενθρόνιση του  Μητροπολίτη Ιταλίας και Εξάρχου Νοτίου Ευρώπης,  Πολυκάρπου, έγινε  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στη Βενετία. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο  Μητροπολίτης Αυστρίας ,  Αρσένιος, ο οποίος ενθρόνισε τον νεό Μητροπολίτη.

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Ιταλίας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον μακαριστό προκάτοχό του Μητροπολίτη Ιταλίας κυρό Γεννάδιο.

“Παρακαλώ όλους να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας προς διατήρηση μιας Ορθοδόξου εκκλησιαστικής παρουσίας, η οποία θα τιμά και θα προβάλλει την ταυτότητά μας ως Ορθοδόξων Χριστιανών” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Στην τελετή της ενθρόνισης, μεταξύ άλλων ,  παρέστησαν   ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος,  Κώστας Βλάσης, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ο Ρωμαιοκαθολικός Πατριάρχης Βενετίας Mons. Francesco Moraglia, ο Γραμματέας του Ποντιφικικού Συμβουλίου για την Ενότητα των χριστιανών Mons. Brian Farrell καί ο Mons. Andrea Palmieri, ο Εκπρόσωπος της Conferenza Episcopale Italiana, Mons. Ambrogio Spreafico, εκπρόσωπος της Υπουργού Εσωτερικών Ιταλίας,  ο Άρχων του Οικουμενικού – Γενικός Πρόξενος Μιλάνου Νικόλαος Σάκκαρης. 

Μετά την ενθρόνιση του ο κ. Πολύκαρπος είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών , Νίκο Δένδια, ο οποίος  προερχόμενος από τη Γενεύη, επισκέφθηκε το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας.

 

Share this post