Θεοφάνεια στην Πρίγκηπο, στην Χάλκη και στην Σμύρνη

Θεοφάνεια στην Πρίγκηπο, στην Χάλκη και στην Σμύρνη

 Εορτάστηκε  στην Πρίγκηπο η Μεγάλη εορτή των Θεοφανείων,κατά την οποία ο ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος,μετά την υπ’αυτού τελεσθείσαν Θείαν Λειτουργίαν και την Ι.Ακολουθίαν του Μ.Αγιασμού,μετέβη εν πομπή μετά του Ιερατείου και πλήθους  πιστών εις την προβλήταν του Δημαρχείου της νησου και ηγίασε τα ύδατα της ιστορικής Προποντίδος δια της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού,δεχθείς τας θερμάς ευχάς,επί τη εορτή,του παρισταμένου Δημάρχου των νήσων κ.Erdem Gül.

 

Τον Τίμιον Σταυρόν ησπάσθησαν από τας χείρας του το πρώτον ανασύραντος Αυτόν κ.Εμμανουήλ Μηνάογλου,δέκα ευλαβείς νέοι,δεχθέντες εν συνεχεία την ευλογίαν και τα συγχαρητήρια του ιερουργήσαντος Ποιμενάρχου.

Φωτογραφίες: Κώστας Τζιβανίδης

Η εορτή των Θεοφανείων στη Θ.Σ. Χάλκης

 Για  τη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, τελέστηκε στο ναΰδριο της Σχολής ο Όρθρος, ο Μέγας Αγιασμός και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Μετὰ το πέρας των ακολουθιών η αδελφότητα της Σχολής, προεστώτος του Καθηγουμένου, μετέβη στον Μητροπολίτικο Ναό της Πριγκήπου για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην προβλήτα της νήσου, υπό του Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου.

Στην Σμύρνη

Τα Άγια Θεοφάνεια εορτάστηκαν και στην Σμύρνη. Την Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος. Στο τέλος ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε ο Επιφανείς Κύριος να φωτίζει και να αγιάζει όλους. 

Share this post