Θέμα για ΕΛΑΜ θέτουν ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ

Θέμα για ΕΛΑΜ θέτουν ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ

Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σχετικά με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την Χρυσή Αυγή. «Διερωτούμαστε κατά πόσο υπάρχουν λόγοι η Νομική Υπηρεσία να διερευνήσει εκ νέου το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από μέρους τους και στην Κύπρο», αναφέρει σε σχετική επιστολή ο Άντος Κυπριανού.

«Η χτεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας καταδικάζει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Έχοντας υπόψιν τις δεκάδες δημόσιες τοποθετήσεις των ηγεσιών της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ για την σύνδεση, τη συνεργασία και τις διασυνδέσεις τους, διερωτούμαστε κατά πόσο υπάρχουν λόγοι η Νομική Υπηρεσία να διερευνήσει εκ νέου το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από μέρους τους και στην Κύπρο.

Αυτό εξάλλου προνοείται και σε Ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων το οποίο καλεί τις αρχές να παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και να προβούν κατά τον δέοντα χρόνο σε όλες τις ενέργειες για να διακριβώσουν αν προκύπτει η διάπραξη ποινικών αδικημάτων της Χρυσής Αυγής και στην Κύπρο.Θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε σχετικώς».

Άλλο ΕΛΑΜ και άλλο Χρυσή Αυγή, λέει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, μετά την ομόφωνη απόφαση του Εφετείου Αθηνών ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Σε ανακοίνωσή του το ΕΛΑΜ αναφέρει πως εδώ και καιρό έχει διακόψει κάθε είδους συνεργασία και επαφή με τον Λαϊκό Σύνδεσμό Χρυσή Αυγή. Αυτούσια η ανακοίνωση του Ε.ΛΑ.Μ.

“Επειδή κάποιοι στην Κύπρο έσπευσαν αμέσως να εκμεταλλευτούν την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ξεκαθαρίζουμε μια για πάντα ότι: η Παράταξή μας, όπως δήλωσε επανειλημμένα δημόσια και ο Πρόεδρος μας, εδώ και καιρό έχει διακόψει κάθε είδους συνεργασία και επαφή με τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή.

Για όσους κακόπιστα και με εμπάθεια προσπαθούν να παρουσιάσουν κάτι άλλο για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη, επαναλαμβάνουμε αυτό που είναι ευρέως γνωστό και αντιληπτό ότι: άλλο το Ε.ΛΑ.Μ. και άλλο η Χρυσή Αυγή. Άλλωστε, ο κάθε πολιτικός χώρος κρίνεται με βάση το έργο που επιτελεί και την προσφορά του προς την κοινωνία.

Η δράση του ΕΛΑΜ όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε τι είναι η Παράταξή μας και τι πρεσβεύει. Παρά τη λασπολογία που δέχθηκε κατά καιρούς, δε σταμάτησε να εργάζεται νυχθημερόν για τα προβλήματα των πολιτών και της πατρίδας μας, με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της κοινωνίας, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε πως αυτή την κρίσιμη ώρα για την Κύπρο, με τους τουρκικούς σχεδιασμούς για την διάνοιξη μέρους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου να βρίσκονται σε εξέλιξη, ορισμένα κόμματα προσπαθούν να σπείρουν για ακόμα μια φορά την διχόνοια ανάμεσα στον κυπριακό ελληνισμό. Είμαστε σίγουροι πως ο κ. Ερντογάν δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερους συμμάχους.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο και στους ανθρώπους που στηρίζουν το ΕΛΑΜ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας που με συνέπεια διεξάγουμε τα τελευταία 12 χρόνια”

Η ΕΔΕΚ

Ηδικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης ” αποτελεί μία σημαντική νομική και πολιτική απόφαση”, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΔΕΚ. Είναι γνωστό, σημειώνεται , ότι “ η ηγεσία του ΕΛΑΜ είχε στενή σχέση με την Χρυσή Αυγή. Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ είχε δηλώσει ότι αποτελεί παράρτημα της Χρυσής Αυγής και ότι με αυτό το όνομα επιχειρήθηκε αρχικά να εγγραφεί στο μητρώο κομμάτων της Κύπρου (βλ. δηλώσεις Προέδρου ΕΛΑΜ στις 18/9/2013 στην Πετρούλα Αργυρού στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα”.

Ως εκ τούτου,προστίθεται , “θα θέλαμε να γνωρίζουμε από την πλευρά των αρμόδιων Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας τι προτίθενται να πράξουν δεδομένης της στενής διασύνδεσης της ηγεσίας του ΕΛΑΜ με την Χρυσή Αυγή.

Share this post