Θα καταβληθούν αναδρομικά οι μισθοί στους εν αργία αρχιμανδρίτες της Μονής Αββακούμ

Θα καταβληθούν αναδρομικά οι μισθοί στους εν αργία αρχιμανδρίτες της Μονής Αββακούμ

Το Κεντρικό Εκκλησιαστικό Ταμείο (ΚΕΤ) θα προχωρήσει στην καταβολή αναδρομικώς των μισθών στους εν αργία αρχιμανδρίτες της Μονής Αββακούμ Νεκτάριο και Πορφύριο και στον εν αργία ιερομόναχο Αββακούμ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το ΚΕΤ, το οποίο προεδρεύεται από τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο , ειδοποίησε απόψε τους δικηγόρους Αντριάνα Κλαΐδη και δρα Αναστάσιο Βαβούσκο για την απόφαση του. 

Από την κίνηση του ΚΕΤ συνάγεται ότι ο Μητροπολίτης Ταμασσού δεν έπρεπε να είχε προβεί στην αποκοπή της μισθοδοσίας, διότι αυτό αντιβαίνει το άρθρο 80 του Καταστατικού Χάρτη. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι της Μονής Αββακούμ καταχώρησαν  στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ιδιωτική ποινική δίωξη  για την μη  καταβολή της  αντιμισθίας.  

Πιθανή δικαστική διαδικασία κατά του Μητροπολίτη Ταμασσού

Σε δικαστική διαδικασία κατά του Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐα ενδέχεται, αφού μελετήσουν και την σχετική νομοθεσία,  να προχωρήσουν  τις επόμενες μέρες οι δικηγόροι της Αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ.

Ο λόγος είναι ότι ο Μητροπολίτης Ταμασσού δεν ανταποκρίθηκε σε επιστολή των δικηγόρων, Αντριάνας Κλαΐδη και δρος Αναστάσιου Βαβούσκου, να παραδώσει μέχρι τις 14:00 σήμερα, 10 Μαΐου 2024, τα κλειδιά της Μονής και τα «παρανόμως», όπως αναφέρεται, αφαιρεθέντα κινητά πράγματα από το γραφείο του Ηγουμένου της.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΑΜΑΣΟΥ by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Share this post