Τέσσερις οι νεκροί στην Τουρκία από κορωνοϊό

Τέσσερις οι νεκροί στην Τουρκία από κορωνοϊό

Τα κρούσματα έφθασαν τα 359 9850 Τούρκοι τέθηκαν σε καραντίνα . 

Tαχύτερη ανίχνευση του κορoωνοϊού στους ασθενείς θα είναι από σήμερα στη διάθεση του ιατρικού προσωπικού, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας , Φαχρεττίν Κοτζά. Ο αριθμός των νεκρών , όπως ανακοίνωσε, ανέβηκε στους τέσσερις και τα κρούσματα πλέον είναι 359 (168 είναι τα νέα). Όπως είπε ο υπουργός,« μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες και κατά μεγάλη πιθανότατα από σήμερα το πρωί θα μπουν σε λειτουργία τα τεστ-κιτ ταχείας εξέτασης. Θέλω να σας ενημερώσω ότι έχουμε προγραμματίσει την διοχέτευση της σε όλη την χώρα. Στόχος μας είναι να πραγματοποιούμε 10 με 15 τεστ ημερησίως».
Αυτή τη στιγμή ανέφερε υπάρχουν  18 σημεία για εξέταση και διαβεβαίωσε ότι σύντομα η υπηρεσία θα επεκταθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Ο Φαχρεττίν Κοτζά είπε ότι η Τουρκία μαθαίνει από τα λάθη στους χειρισμούς των υπολοίπων χωρών, που είχαν ως αποτέλεσμα η επιδημία να βγει στις χώρες αυτές εκτός ελέγχου. «Κλείσαμε τα σύνορα, […] τοποθετούμε σε καραντίνα όσους έρχονται», πρόσθεσε.
ΕΞΑΛΛΟΥ, εννιά χιλιάδες οκτακόσιοι συμπολίτες μας βρίσκονται σε καραντίνα στην τουρκική επικράτεια, λόγω της επιδημίας του ιού Covid-19, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο υπουργός επανήλθε, επίσης, στα περί φήμης για επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας.
«Αυτά [σ.σ. οι φήμες] προέρχονται από λογαριασμούς ατόμων της FETÖ (οργάνωση των γκιουλενιστών) από ΗΠΑ και Γερμανία. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα απόγνωσης. Οι πολίτες μας να μην τα αναπαράγουν αυτά», δήλωσε ο κ. Σοϊλού.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Απογευματινή» της Πόλης

Share this post