Τέρμα το Φανάρι για τον Μ. Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο

Τέρμα το Φανάρι για τον Μ. Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο

Εκτός Φαναρίου είναι από σήμερα ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αγαθάγγελος Σίσκος.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έθεσε το ανακύψαν θέμα του Αρχειοφύλακος Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Αγαθαγγέλου Σίσκου.

«Μετ’ ανταλλαγήν απόψεων και ληφθείσης υπ’ όψιν της ως εκ των συμβεβηκότων δυσφημήσεως του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου, απεφασίσθη όπως τεθεί τέρμα εις την εν Φαναρίω διακονίαν του ως άνω κληρικού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι το Φανάρι για πρώτη φορά έδωσε στην δημοσιότητα το όνομα και το αξίωμα του κληρικού, στον οποίο την περασμένη εβδομάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης επέβαλε «το πνευματικό επιτίμιο της αργίας, εν αναμονή της πλήρους διελευκάνσεως» υπόθεσης, η οποία είχε ανακύψει.  

Τουρκικό κανάλι είχε δημοσιοποιήσει βίντεο,  που εμφάνιζε εμπλοκή  του Μ. Αρχιμανδρίτη στην κλοπή  από κατάστημα ρολογιού συλλεκτικής συλλογής το 18ου αιώνα.  Η  αξία του υπολογίζεται   στις 500.000 τουρκικές λίρες, περίπου 24.000 ευρώ. Ήδη, πριν επιβληθεί το επιτίμιο της αργίας, το  ρολόϊ επιστράφηκε στο κατάστημα.

Ο Αρχιμ. Αγαθάγγελος γεννήθηκε στην Καστοριά. Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Επίσης,  συμμετείχε ως εισηγητής σε σειρά συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Share this post