Τα βραβεία του Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου

Τα βραβεία του Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου

Mε μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή διαγωνιζόμενων φοιτητριών και φοιτητών ολοκληρώθηκε ο τρίτος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου Student Innovators CompetitionSINN2021 που διοργανώθηκε φέτος διαδικτυακά.  O διαγωνισμός που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας (ΚΕΠ) και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, προσελκύει φοιτητές/τριες που παρακολουθούν τα μαθήματα Επιχειρηματικότητας και συγκεντρώνει επίσης φοιτητές και «πολυτμηματικές» ομάδες από όλο το Πανεπιστήμιο, με επιχειρηματικές ιδέες και καινοτόμες προτάσεις σε πρώιμο στάδιο (early stage).

Για τον διαγωνισμό κατατέθηκαν 22 αιτήσεις συμμετοχής και επιλέχθηκαν οι 7 για παρουσίαση  . Το διαγωνισμό προλόγισε ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και co-Director του Master in Data Science του Πανεπιστημίου Κύπρου Αναπληρωτής Καθηγητής Πάνος Μαρκόπουλος, και παρουσίασε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης Αλεξία Παναγιώτου. Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούσαν οι: Αγγέλα Παναγιώτου Διευθύντρια του Κέντρου Καινοτομίας IDEA, Αντρέας Παπαδόπουλος Διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικών Μελετών του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, Κωνσταντίνα Ιωάννου Ανώτερος Συνεργάτης της PwC Κύπρου, Μιχάλης Τυρίμος Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Capacitor Partners και ο Πάνος Παχατουρίδης Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας στις Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών/τριών «Mediphast Pharmacy On Wheels». Η καινοτόμος πρότασή της ομάδας αφορούσε μια κινητή υπηρεσία φαρμακείου όπου φάρμακα με συνταγή ή χωρίς και όλα τα προϊόντα φαρμακείου θα παραδίδονται στο σπίτι μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο φορτηγό με 24ωρη υπηρεσία παράδοσης. Τα μέλη της ομάδας είναι, η Αμασγώ Αγγελίδη, η Άννα Raunich, η Μαρίνα Χατζηφιλίππου από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης και ο Νικόλας Μαρτούδης από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και  Μηχανικών Υπολογιστών.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε η ομάδα φοιτητριών/των «SoundBreaker». Η καινοτόμος πρότασή τους αναπτύσσει  μια ομάδα συσκευών που θα τοποθετείται σε όλη την έκταση μιας βιβλιοθήκης και άλλων δημόσιων χώρων, στους οποίους απαιτείται ησυχία  με στόχο στην ανίχνευση του ήχου/θορύβου και τη διατήρησή του σε χαμηλά επίπεδα.
Την ιδέα ανέπτυξαν, ο Δημοσθένης Βαμβουρέλλης από το Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής, ο Κωνσταντίνος Παφίτης από το Τμήμα Πληροφορικής και η Άντρια Μαρία Παπαγεωργίου από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Το τρίτο βραβείο κέρδισε το η καινοτόμος πρόταση της ομάδας φοιτητριών/τών «ELEUTHO Diagnostics». Η ιδέα αυτή αφορά στη δημιουργία μιας διαγνωστικής ιατρικής μεθόδου μέσα από την χρήση  Τεχνητής Νοημοσύνης για την πρόβλεψη του πρόωρου τοκετού. Την ιδέα αυτή ανέπτυξαν, η Ελένη Τοβλετιάν και Κωνσταντίνα Ιουλιέτα Χριστοδούλου από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης, ο Ραφαήλ Φρίξου,  ο Γιώργος Παφίτης και ο Παναγιώτης Προκόπης από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και  Μηχανικών Υπολογιστών.

 Όλοι οι φοιτητές/τριες των τριών βραβευθέντων ομάδων κέρδισαν τα «Βραβεία Πρύτανη» – “The Rectors’ Honorary Awards” που αυτή την χρονιά αφορά σε  ετήσιες συνδρομές (δικαίωμα χρήσης μέχρι και 5 άτομα ανά ομάδα) για τα  λογισμικά Proto.io και Overflow.

Πρώτο Βραβείο

3 Υποτροφίες για το European Innovation Academy – The Global EIA 2021 online (ΕΙΑ Scholarships)

1 ειδικό Εργαστήριο Επιχειρηματικού Πλάνου από εκπαιδευτή του Κέντρου Καινοτομίας IDEA

1 θέση πρακτικής άσκησης (intership) στην Proto.io με αμοιβή για ένα φοιτητή

1 tablet από την Ελληνική Τράπεζα

Δεύτερο Βραβείο

“The PwC Award”: 1 υποτροφία για το European Innovation Academy

“The Capacitor Partners Intensive Coaching Package”: Στρατηγική έναρξης / προώθησης νέου προϊόντος και δημιουργία “investor deck” για προσέλκυση χρηματοδότησης

 Τρίτο Βραβείο

1 ειδικό Εργαστήριο Επιχειρηματικού Πλάνου από εκπαιδευτή του Κέντρου Καινοτομίας IDEA

1-year free hosting (VM) από την Υπηρεσία Πληροφορικής Υποδομής του Πανεπιστημίου Κύπρου  

Οι διοργανωτές του Διαγωνισμού εκφράζουν συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλες τις ομάδες φοιτητριών και φοιτητών που δήλωσαν συμμετοχή, εκπροσωπώντας μέσα σε δύσκολους καιρούς την δυναμική, χαρισματική και πολλά υποσχόμενη φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες για τους στόχους, την διαδικασία και τους συντελεστές του διαγωνισμού, μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://c4e.org.cy/sinn2021/

 

Share this post