Τα “έβαλαν” με τον Μητροπολίτη Μόρφου και “έφριξε ο όσιος Σάββας ( Αχιλλέως)”

Τα “έβαλαν” με τον Μητροπολίτη Μόρφου και “έφριξε ο όσιος Σάββας ( Αχιλλέως)”

“Τα έβαλαν με τον Όσιο Σάββα, αφού δεν μπόρεσαν να τα βάλουν με τους δαίμονες!!! Σε Απολογία ο Μόρφου για οσιοποίηση Σάββα (Αχιλλέως)! Έφριξαν με τον όσιο Σάββα ως και οι Συνοδικοί!!!!! και σαφώς και με το Μόρφου……”

Με κείμενο, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Μόρφου, καταβάλλεται  προσπάθεια να τρομοκρατηθούν και να εκβιαστούν ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για να αποφευχθεί η έγκλιση ενώπιον της του Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου, ο οποίος έλαβε ΜΟΝΟΣ την απόφαση να κατατάξει στην χορεία των Οσίων τον μακαριστό Αρχιμ. Σάββα Αχιλλέως, ο οποίος κατάγεται από την Άλωνα της Επισκοπής Μόρφου . Μάλιστα , φιλοτεχνήθηκε και εικόνα του μακαριστού με φωτοστέφανο, όπως συμβαίνει με τους Αγίους. 

Η φωτογραφία του Μητροπολίτη Νεόφυτου και η εικόνα είναι από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Μόρφου

Επισημαίνεται ότι στον Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα (Βύρωνας),του οποίου ήταν κτήτορας και διακόνησε από το 1976 μέχρι το 2006 και στην οικεία Μητροπολή Καισαριανής , Βύρωνος και Υμμητού, δεν τιμάται ως Όσιος. Ενώ ήταν στον Βύρωνα έγινε γνωστός για τους εξορκισμούς. Στις Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2006, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Ελλάδος απέστειλε εγκύκλιο σχετική με τους εξορκισμούς προς του Μητροπολίτες της , στην οποία ανέλυε τις θέσεις και τη διδασκαλία της Εκκλησίας επί του ζητήματος. Ταυτόχρονα, περιέγραφε και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να ισχύουν προκειμένου ένας ιερέας να προχωρήσει σε ανάγνωση των σχετικών ευχών και περιγράφει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι σχετικές ευχές πρέπει να διαβάζονται.Ο μακαριστός π. Σάββας το 2006 έφυγε από τον Βύρωνα και πήγε στην  Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας , όπου κάθε Κυριακή κήρυττε τον Θείο Λόγο στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, έξω από τον Πύργο της Ηλείας. Κοιμήθηκε σε νοσοκομείο του Πύργου , στις 3 Αυγούστου 2016. Παρά την τελευταία επιθυμία του  να ταφεί σε ένα χωριουδάκι στην Ηλεία, ο ενταφιασμός του τελικά έγινε στο παρεκκλήσιο  του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, το οποίο βρίσκεται κάτω από τον κυρίως Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα(Βύρωνας). Εκεί τελείται κάθε χρόνο αγρυπνία και το μνημόσυνο του. 

Ο μακαριστός π. Σάββας χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Αρχιεπίσκοπο κυρό Μακάριο Γ’. Είχε λάβει ενεργό μέρος στον αγώνα της ΕΟΚΑ του 1956-59 και διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Γρίβα.

ΦΩΤΟ: neataksi.blogspot.com

Το κείμενο, που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Μόρφου υποστηρίζει:”Τα έβαλαν με τον Όσιο Σάββα αφού δεν μπόρεσαν να τα βάλουν με τους δαίμονες!!!Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου καλεί τον Μόρφου σε απολογία για την οσιοποίηση του αρχιμ. Σάββα (Αχιλλέως) από την Άλωνα της Κύπρου. Επί του διαδικαστικού θέτουν το ζήτημα και όχι κατ΄ουσίαν. Ποιοί είναι οι κατήγοροι του Μόρφου: θεολόγοι που πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμάρτημα και ότι πρέπεινα σταματήσει η περιφορά των Αγίων λειψάνων! Γιατί καλό είναι να εξετάζεται και η αξιοπιστία των μαρτύρων….

Επίσης , το ίδιο κείμενο αποφαίνεται : Ο Μόρφου είναι κεφάλαιο για την Εκκλησία είναι το τελευταίο ανάχωμα..”

*Αυτούσιο το κείμενο στον σύνδεσμο

Τα έβαλαν με τον Όσιο Σάββα αφού δεν μπόρεσαν να τα βάλουν με τους δαίμονες! – Ιερά Μητρόπολις Μόρφου (immorfou.org.cy)

 

 

 

 

 

 

 

Share this post