Τα QR code στα πανό των αντιεμβολιαστών στο Κίεβο οδηγούν στην ιστοσελίδα της «Ενωμένης Ρωσίας»

Τα QR code στα πανό των αντιεμβολιαστών στο Κίεβο οδηγούν στην ιστοσελίδα της «Ενωμένης Ρωσίας»

Ενδιαφέρουσα «ανακάλυψη» έκαναν Ουκρανοί δημοσιογράφοι και απλοί χρήστες του διαδικτύου σχετικά με τη διαδήλωση αντιεμβολιαστών  στο Κίεβο. Χθες στο κέντρο του Κιέβου πραγματοποιήθηκε διαδήλωση ατόμων που διαφωνούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Παράλληλα, ορισμένοι από αυτούς κρατούσαν πανό κατά της χρήσης QR code, τα οποία χρησιμοποιούνται προκειμένου εμβολιασμένα άτομα να έχουν πρόσβαση σε ορισμένους χώρους.

Σε κάποια από αυτά τα πλακάτ υπήρχαν φωτογραφίες με QR code – σβησμένα με μία γραμμή, η οποία υποτίθεται ότι αντικατόπτριζε την αντίθεση των διαδηλωτών στη χρήση των QR code. Ωστόσο ορισμένοι που αποφάσισαν να ελέγξουν το που αντιστοιχούν τα συγκεκριμένα QR code που υπήρχαν στις αφίσες διαπίστωσαν ότι αυτά οδηγούσαν στην ιστοσελίδα του κυβερνώντος κόμματος της Ρωσίας «Ενωμένη Ρωσία».

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αν πρόκειται για κάποιο λάθος που έκαναν οι οπαδοί του «ρωσικού κόσμου», οι οποίοι το μόνο QR code που βρήκαν για να χρησιμοποιήσουν ήταν του κόμματος του Πούτιν, ή αν πρόκειται για κάποιο «μήνυμα» που στέλνουν οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων.

Έχει επισημανθεί εξάλλου από τις ουκρανικές αρχές ασφαλείας ότι πίσω από τα telegram – κανάλια που οργανώνουν τις κινητοποιήσεις των αντιεμβολιαστών στην Ουκρανία βρίσκονται ρωσικές υπηρεσίες. Παράλληλα άλλες πηγές, όπως η γερμανική τηλεόραση DW έχει αποδείξει ότι η Ρωσία υποκινεί τα κινήματα των αντιεμβολιαστών σε διάφορες δυτικές χώρες.

Свытлина: Радіо Свобода
ΠΗΓΗ: df.news

Share this post