Τα προβλήματα επιλύονται με διάλογο, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Τα προβλήματα επιλύονται με διάλογο, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ομιλία στο “World Policy Conference” στο Abu Dhabi. 

Τη σπουδαιότητα του διαλόγου ως μέσου για την επίλυση των προβλημάτων επεσήμανε η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου 2021, στην επίσημη ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών της διεθνούς συναντήσεως “World Policy Conference”, που πραγματοποιείται στο Abu Dhabi. Απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο του Συνεδρίου, στη γαλλική γλώσσα, περιέγραψε τη σημερινή διεθνή ανησυχητική κατάσταση και έκανε έκκληση για αλληλεγγύη, ανοικτοσύνη, υπευθυνότητα και κοινή δράση.

ΦΩΤΟ:Doxologia INFONEWS

Ακόμα, αναφέρθηκε σε πολλές διαχριστιανικές και διαθρησκειακές συναντήσεις του πρόσφατου παρελθόντος και τόνισε τη σημασία της θρησκείας για την ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων και λαών, καυτηριάζοντας έντονα τα φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

Αργότερα, το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και τον Πατριαρχικό Διάκονο κ. Βαρνάβα Γρηγοριάδη, είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Υψηλότατο Saif bin Zayed Al Nahyan, με τον οποίο είχε ιδιαίτερα εγκάρδια συνομιλία καθώς γνωρίζονται από παλαιότερα.

Ο Παναγιώτατος αφίχθη χθες στο Abu Dhabi, όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

ΠΗΓΗ: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

*Παρατίθεται περίληψη της ομιλίας στα αγγλικά και το πλήρες κείμενο της  στα γαλλικά

Bartholomew 1st en WPC14 by Doxologia INFONEWS

 

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Έκκληση για αλληλεγγύη, ανοικτοσύνη, υπευθυνότητα και κοινή δράση. by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Share this post