ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

Οι αξίες, οι δεξιότητες και οι αρετές που καλλιεργεί ο αθλητισμός μπορούν και πρέπει να εμπνεύσουν τους νέους και νέες στην πολυτάραχη σύγχρονη κοινωνία με την παγκόσμια κρίση αξιών που βιώνουμε. Η διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022, στις 7:00μ.μ. στο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι με εισηγήτρια την κα Κλέα Χατζηστεφάνου-Παπαέλληνα, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστήμιου Κύπρου και τέως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, θα ασχοληθεί με τον «Αθλητισμό και τις  αξίες του στη ζωή μας».

Η κα Παπαέλληνα θα αναλύσει τα ολυμπιακά ιδεώδη, τα οποία προσφέρουν απλόχερα μία πληθώρα φωτεινών παραδειγμάτων και τα συναντούμε όχι μόνο στον αθλητισμό και την Ολυμπιακή οικογένεια, αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής.

Επιπρόσθετα, η εισηγήτρια θα αναφερθεί στο τί είναι ο αθλητισμός σήμερα και τί θα μπορούσαμε να κάνουμε ως κοινωνία για να τον αξιοποιήσουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Ακόμα, θα γίνει αναφορά για τη χρησιμότητα του αθλητισμού ως πολυδιάστατης δραστηριότητας και ως πολυσύνθετης κοινωνικής πραγματικότητας, αλλά κυρίως για τη σύνδεσή του με θέματα αγωγής και παιδείας.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στον Παλαιό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Απαραίτητη η προσκόμιση safe pass για όσους θα παραστούν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894331/47.

 

 

Share this post